Regatul Unit este in sarbatoare in acest weekend. Iar asta pentru ca Regina Elisabeta a II-a, in varsta de 86 de ani, isi celebreaza Jubileul de Diamant, adica 60 de ani de cand se afla la conducerea tarii. wall-street.ro iti prezinta 20 de lucruri pe care le-a facut unul dintre cei mai longevivi suverani din istorie.
Este al doilea cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. Doar alti cinci au mai avut peste 50 de domnie: Regina Victoria (63 de ani), George al III-lea (59 de ani), Henry al III-lea (56), Edward al III-lea (50 years), James al VI-lea al Scotiei (58 de ani). Practic, singurul suveran care si-a mai sarbatorit Jubileul de Diamant este Regina Victoria.

Primul premier care s-a nascut in timpul domniei de 60 de ani a Elisabetei a II-a este Tony Blair, acesta nascandu-se in mai 1953, cu o luna inainte de incoronarea oficiala a Reginei.

In timpul domniei Reginei, s-au succedat sase papi: Pius al XII-lea, Ioan al XXIII-lea, Paul al VI-lea, Ioan Paul I, Ioana Paul al II-lea si Benedict al XVI-lea.

Regina patroneaza in jur de 600 de organizatii care lupta pentru diferite cauze.

Din 1952 si pana acum, Regina a oferit 404.500 de titluri de onoare.

A raspuns la circa 3,5 milioane de scrisori in cei 60 de domnie.

A trimis in jur de 540.000 de telegrame in Regatul Unit si Commonwealth catre cuplurile care au sarbatorit “nunta de diamant”, adica 60 de ani de la casatorie.

Regina si sotul sau, Printul Filip- Ducele de Edinburgh, au trimis aproximativ 45.000 de felicitari de Craciun in ultimii 60 de ani.

Reginei i s-au facut 129 de portrete in timpul domniei sale.

Primul film despre viata Familiei Regale a fost realizat in 1969 si a fost prezentat in ajunul investiturii Printului Charles ca Print de Wales.

Regina a lansat site-ul official al Monarhiei Britanice in 1997, pentru ca din 2007 monarhia sa fie prezenta si pe YouTube, din 2009 pe Twitter, iar din 2010 pe Facebook si Flickr.

In 60 de ani de domnie, Regina a avut 261 de vizite oficiale peste hotare.

Printre cadourile “in viata” pe care le-a primit Regina in timpul vizitelor oficiale se numara: doua broaste testoase pe care le-a primit in 1972 in Insulele Seychelles, un elefant in varsta de sapte ani denumit Jumbo (primit tot in 1972 de la Presedintele Camerunului) si doi castori negri.

Primul meci de fotbal la care a participat Regina Elisabeta a fost in 1953.

A invatat cum sa conduca o masina in 1945.

Are 30 de fini.

Regina s-a nascut pe 21 aprilie 1926 la Londra si a fost botezata pe 29 mai in Capela Privata a Palatului Buckingham.

Desi ziua de nastere a reginei este pe 21 aprilie, aceasta este sarbatorita oficial in iunie.

In ultimii 60 de ani au mai fost doar trei sefi de state care si-au sarbatorit "Jubileul de Diamant": Regele Bhumibol Adulyadej al Thailandei si-a celebrat longevitatea la tron in 2006, fostul Sultan al Johorului (in prezent parte a Malaysiei) si-a sarbatorit jubileul in 1955, iar Imparatul Hirohito al Japoniei in 1986.

Regina primeste anual in jur de 50.000 de oameni la diferitele banchete, pranzuri, cine, receptii, petreceri care au loc la Palatul Buckingham.

Regina si printul consort, Ducele de Edinburgh sunt casatoriti de 64 de ani.

Te-au impresionat aceste cifre? Aici ii poti scrie Reginei Elisabeta a II-a.

Sursa foto: www.thediamondjubilee.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri