Sorin Oprescu a obtinut un nou mandat de primar al Bucurestiului, castigand detasat alegerile, iar USL a obtinut noi mandate de primar in mari orase si sectoare ale Capitalei considerate fiefuri ale PDL, potrivit rezultatelor exit-poll-urilor difuzate de posturile de televiziune, anunta Mediafax.
UPDATE: Candidatul PDL la Primaria Cluj-Napoca, Emil Boc, ar avea 42% din voturi, in timp ce candidatul USL, Marius Nicoara ar avea 38%, dupa centralizarea voturilor facuta de USL pentru 70% din sectiile de votare.

Dragnea a spus ca PSD a centralizat pana in acest moment rezultatele din 70% din sectiile de votare, potrivit Mediafax.

El a precizat ca, in urma acestei centralizari, la Cluj, in ceea ce priveste presedintia Consiliului Judetean, cu fiecare raportare se schimba primul loc.

Dragnea a precizat ca la CJ Cluj 37,9 % din voturi au fost contabilizate de PDL, iar 35% de USL.

In ceea ce priveste municipiul resedinta de judet, Cluj Napoca, 42% din voturi au fost contabilizate de PDL, iar 38% de catre USL.


In Bucuresti, USL a obtinut majoritatea in Consiliul General, precum si primariile sectoarelor 3 si 6, unde candidatii Uniunii, Robert Negoita si Rares Manescu, au strans mai multe voturi decat cei ai PDL.

Presedintele PDL, Emil Boc, a pierdut cursa pentru Primaria Cluj-Napoca in fata lui Marius Nicoara, candidatul USL, care a primit 43,9% dintre optiuni, iar Lia Olguta Vasilescu (USL) a castigat Primaria Craiovei, cu 52,4%, potrivit exit-poll-ului IRES, difuzat de DigiTV.

Nicolae Robu, candidatul USL pentru functia de primar al Timisoarei, a castigat scrutinul cu 51,6% din sufragii, potrivit exit-poll-ului IRES, realizat la comanda Digi24. Urmatorul clasat este actualul viceprimar, Adrian Orza (PNTCD), cu 22,3% din voturi, in timp ce Gheorghe Noditi, candidatul PDL, a obtinut 9,1% din sufragii.

Prezenta la urne, la nivel national, pentru alegerile locale era, la ora 17.00, de 39,01% din cetatenii cu drept de vot, iar in Capitala era de 28,99% la ora 17.00, cei mai multi alegatori care s-au prezentat la urne fiind in Sectorul 1, iar cei mai putini in Sectorul 3, a anuntat, duminica, Biroul Electoral Central (BEC).

Un numar de 41 de mandate de presedinte de consiliu judetean, 1.338 de mandate de consilier judetean, 3.187 mandate de primar si 40.311 mandate de consilier local urmeaza sa fie atribuite in urma scrutinului de duminica.

Lista rezultatelor pe Capitala, potrivit exit poll-ului CURS, citat de TVRInfo.ro

Sectorul 1

· Andrei Chiliman 74, 52% USL
· Teodor Palelogu, 16, 36 % PDL

Sectorul 2

· Neculai Ontanu 49, 01% UNPR
· Radu Popa 8, 23% PDL

Sectorul 3

· Robert Negoita 58, 50% USL
· Liviu Negoita 31,31% PDL

Sectorul 4

· Cristian Popescu Piedone 80,08% USL
· Sulfina Barbu 10,22% PDL

Sectorul 5

· Marian Vanghelie 56,02% USL
· Cristian Atanasoaie 14, 22% PDL

Sectorul 6

· Rares Manescu 50,61% USL
· Cristian Poteras 24, 23% PDL

Independentul Nicusor Dan a obtinut 7,41%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri