Premierul Victor Ponta a prezentat, marti, intr-o conferinta de presa, doua documente despre care a spus ca privesc exporturi de energie electrica sub pretul pietei, aprobate de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, el exprimandu-si convingerea ca DIICOT si DNA vor elucida acest caz, precizeaza Mediafax.
Intrebat despre situatia de la Hidroelectrica, Ponta a precizat ca nu vrea sa vorbeasca foarte mult, pentru ca miercuri va fi luata o decizie a instantei pe aceasta tema.

"Insa nu as vrea nici sa va dezamagesc si sa va arat ca incepem sa gasim documente privind organizarea exportului de energie electrica la preturi de 128 de lei pe MW, 174 si 180, in timp ce preturile pe piata erau 220, semnate de... aveti dreptul sa ghiciti cine le-a semnat, ca vi le si dau - avem si datele 25.08 2010 si 03.09.2010 - domnul... cel care nu minte, nu fura, el se jura ca nu fura si l-am prins cu notele... domnul Adriean Videanu. Sunt convins ca DIICOT si DNA vor elucida toate aceste aspecte, pentru ca o sa fiti foarte uimiti unde a ajuns aceasta energie. Eu stiu - prin Cipru, in Piatra Neamt", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a facut aceasta declaratie in conferinta de presa pe care a sustinut-o pentru a raspunde acuzatiilor de plagiat.

Dupa ce l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu de faptul ca incearca sa il santajeze cu dosarul de plagiat, Ponta a mentionat, in cadrul conferintei de presa, ca nu va ceda la acest tip de atac.

"Azi ne vedem mai departe de legile pe care le avem de adoptat, de ceea ce trebuie sa descoperim in continuare atat in ceea ce priveste contractele cu baietii destepti, cat si toate finantarile ilegale facute din bani publici pentru interesele presedintelui Basescu. Va fi o batalie dura, va fi o batalie destul de lunga, probabil pana in toamna, dar sunt pregatit pentru ea", a spus Ponta.

In urma cu o saptamana, democrat-liberalul Adriean Videanu a criticat "nivelul discursului" premierului Victor Ponta care spunea despre Videanu ca nici Videanu nu crede ce spune Videanu despre Hidroelectrica.

"Daca ar fi sa merg in logica domnului doctor Victor Ponta ar insemna ca nici macar Victor Ponta nu crede ce spune Victor Ponta in cazul Grajdan. Ce sa inteleg, ca Victor Ponta stia exact ce are de facut Grajdan in momentul in care l-a nominalizat? Asta e nivelul discursului lui Victor Ponta", a declarat Videanu.

Videanu a facut aceasta precizare ca replica la faptul ca premierul Victor Ponta a sustinut ca nici Videanu nu crede ce spune Videanu despre Hidroelectrica.

Premierul Victor Ponta a declarat, in urma cu o saptamana, ca va pune la dispozitia DNA toate documentele din care rezulta prejudicierea Guvernului, ca principal actionar al Hidroelectrica, el precizand ca se refera la contratele prelungite in perioada mandatului lui Adriean Videanu.

"O sa pun la dispozitia DNA - si o sa punem - in perioada imediat urmatoare toate documentele din care rezulta prejudicierea Guvernului Romaniei ca principal actionar al Hidroelectrica prin acele contacte bilaterale si sunt convins ca Justitia – eu nu pot sa merg dincolo de asta – nu se va da in laturi din a ne spune cine e vinovat", a spus Ponta.

El a precizat ca se refera la contractele semnate de Hidroelectrica in perioada mandatelor unor ministri si prelungite in perioada mandatului lui Videanu.

"Cand Videanu a piedut si Videle, cred ca o sa suporte si problema cu contractele bilaterale. Dar nu poti sa spui ca ai fost ministru si ca nu stii ce s-a intamplat daca in mandatul tau s-au prelungit pana in 2018 toate contractele cu baietii destepti? Cred ca nici macar Adriean Videanu nu-l crede pe Adriean Videanu cand spune chestia asta", a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta sustinea, recent, ca "activitatea infractionala" a lui Adriean Videanu si a altor persoane care au incheiat contractele cu Hidroelectrica reprezinta "cea mai grava ilegalitate din ultimii 22 de ani", prin care "sute de milioane de euro nu au ajuns la Hidroelectrica si in bugetul tarii".

Democrat-liberalul Adriean Videanu declara, recent, ca a luat decizia sa il dea in judecata pe premier pentru calomnie, aratand ca Ponta l-a acuzat fara dovezi ca are patru dosare la DNA si a semnat contracte cu "baietii destepti".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri