Premierul Victor Ponta a anuntat ca propune ca atat el, cat si presedintele Traian Basescu sa demisioneze pentru a declansa alegeri parlamentare si prezidentiale anticipate, spunand ca spera ca seful statului va fi de acord cu aceasta varianta.
"Acest moment de blocaj nu poate fi solutionat, pana la urma, nici de Parlament, nici de Curtea Constitutionala, ci doar de cei care au cu adevarat dreptul, si anume de cetateni. Pana la urma sa spuna ei: il vrem pe Traian Basescu sau il vrem pe Victor Ponta cu Crin Antonescu. Problema este daca ne lasa Curtea Constitutionala sa ajugem sa ii intrebam pe cetateni. Eu as face o alta propunere pentru presedintele Basescu: daca demisionam amandoi si mergem la oameni, ei pot sa decida. Insa presedintele sta ascuns acolo la Cotroceni si zice: nu, intai sa va dati voi toti demisia, eu nu plec niciodata! In mod onest si sincer, putem sa aveam o asemenea solutie, a intoarcerii la oameni: Pleaca si primul-ministru, dupa care oamenii decid prin vot", a spus Ponta, la Antena 3, citat de Mediafax.

El a asigurat ca in momentul in care presedintele Basescu demisioneaza, si Guvernul USL va demisiona, astfel incat sa fie organizate alegeri parlamentare si prezidentiale anticipate.

"Din punctul meu de vedere, daca presedintele accepta, putem amandoi sa ne punem demisia pe masa si sa mergem ca oamenii sa decida", a spus Ponta.

Atentionat ca presedintele Basescu a mai declarat ca va demisiona daca se accepta modificarea Constitutiei, premierul aratat ca pentru seful statului orice intelegere dureaza doar cinci minute.

El a precizat ca, daca presedintele nu accepta varianta demisiei, va solicita Parlamentului ca, "incet-incet, sa rezolve" toate problemele dintre Guvern si Presedintie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri