Senatorul PSD Toni Grebla citeste documentul USL de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Toni Grebla: "Nu exista o alta cale prin care presedintele sa raspunda pentru actiunile sale decat referendumul popular convocat de Parlament".

Cererea de suspendare a presedintelui

Sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor in care va fi prezentata cererea de suspendare din functie a presedintelui a inceput. Traian Basescu sta singur in bancile unde de obicei stau membrii Guvernului, scrie Jurnalul.ro.

Vezi mai jos cum a raspuns Basescu acuzatiilor USL:


11:02
Doresc sa particip la dezbatere si inteleg ca acum nu este dezbaterea documentului. Presedintia a primit aseara documentul de 20 de pagini. Va multumesc anticipat pentru invitatia la dezbaterea documentului politic prezentat anterior.
11:02
In ce priveste documentul de aseara, apreciez ca are 4 mari obiective, 3 de fond si unul concjunctural. Primul este punerea sub constrolul statului a institutiilor statului si justitiei. Al doilea: subordonarea institutiilor statului catre partid prin incalcarea grava a constitutiei. Al treilea este nepunerea in aplicare a referendumului din noiembrie 2009, in urma caruia poporul a votat cu 85% pentru parlament unicameral.
11:03
Primul ministrul pe care l-ati furnizat este cunoscut deja ca prim-ministrul Copy Paste. Mai este o problema recenta: am aflat ieri din presa ca nu este absolvent al masterandului din Catania, cum credeam noi.
11:04
Multi credeti ca institutiile statului mai sunt ca in 2004. Va inselati amarnic. Sunt 8 ani de cand cu migala si perserverenta s-a construit independenta justitiei fata de politic. Stiu ca aveti probleme de neinteles legate de acest lucru. Am vazut si afirmatiile facute de unul din liderii spirituali ai USL, Dan Voiculescu, ce spunea ca trebuie controlata justitia. Aceasta vreme a trecut!
11:05
Nu puteti sa intoarceti institutiile la ani 2000-2004. Iar tentativa de a acapara toate functiile de conducere a intaltilor demnitari este una gresita si poate sa esueze la referendum.
11:06
Nu am vazut fapte incriminate, am vazut declaratii. De cele mai multe ori, declaratiile mele au fost expresia parteneriatului pe care l-am avut cu coaltia de guvernare sau BNR in momente de criza.
11:07
La referendumul de suspendare, mi-as dori sa fiu votat de pensionarii carora le-a crescut pensia sau nu au pierdut nimic, in timpul mandatelor mele. Si mai ales de cei care aveau pensii de 18 lei si apoi au primit 350 de lei, pensia sociala.
11:09
Am vazut ca v-ati asumat o imensa provocare. Mi-o asum alaturi de dumneavoastra. Provocarea este aceea ca un politician, fie el si presedintele Romaniei, care a refuzat sa ii minta pe romani, sa fie validat sau invalidat. S-ar putea ca referendumul sa continue ca am avut dreptate sa fiu cinstit cu romanii. Le-am spus exact cum stateam si ce putea face Guvernul pentru ei. Pentru ca ceea ce spuneam era rezultatul discutiilor cu Guvernu;, BNR, UE, FMI sau Banca Mondiala.
11:10
Era nevoie ca un politician sa le spuna romanilor care este realitatea. Cred ca in sala sunt destul de multi oameni care participau la acele intalniri ale coalitiei. Nimeni nu poate sa spuna ca m-am dus sa bat cu pumnul in masa ca cei din coalitie sa faca intr-un fel sau altul.
11:10
Sper ca voi avea ocazia sa raspund punct cu punct celor aflate in sesizarea facuta de PSD si PNL.
11:12
Nimeni nu va veni sa ne faca ordine in Romania. Avem obligatia sa ne facem noi ordine in functionarea institutiilor. Prin procedurile aplicate in ultimele 45 de zile arata ca sunt dispusi sa dea lovituri consistente functionarii statului roman, fie ca vorbim de emitere de ordonanta de urgenta ce afecteaza activitatea CC sau desfintarea de comisii.
11:12
Continuati procedura de suspendare respectand Constitutia Romania, procedura si institutiile statului si nu voi avea niciun fel de repros.
11:14
Obiectivul major al acestei suspendari este punerea sub control a justitiei, a institutiilor statului si nerespectarea referendumului. Apropo, nu ati vrea, cu ocazia referendumului de suspendare, sa organizati si pentru parlament unicameral si 300 de parlamentari. Va respect pentru ca ati declansat o procedura constituionala. Va voi respecta de 2 ori daca veti supune votului poporului si modificarile constitutiei cu parlament unicameral. Va multumesc mult si va asigur de tot respectul meu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri