Presedintele suspendat Traian Basescu a afirmat ca va continua sa fie „o nuca tare pentru cei care cred ca Romania poate merge inainte cu o justitie subjugata si cu politic care protejeaza hotii”.
„O sa intru in campania de referendum. Sper ca hotararea Guvernului legata de organizarea referendumului, modul cum se va organiza, sa fie una corecta. Sper ca buletinele de vot sa nu se tipareasca de-a lungul si de-a latul patriei, de tot soiul de SRL-uri. Sper ca Monitorul Oficial sa fie desemnat sa tipareasca buletinele inseriate. Si, altfel, cu adevarul si cu Constitutia mergem la referendum, un referendum care va avea o campanie, am inteles ca se va desfasura pe data de 29, care imi va prilejui momente de explicare a ceea ce s-a intamplat in mandatul meu, dar in care voi fi la fel de cinstit, ca si in campania trecuta, sa le spun romanilor ca daca voi reveni in functia de Presedinte, va fi in continuare imposibil ca impostorii si hotii din politica sa negocieze cu mine linistea si libertatea lor, va fi imposibil sa nu privesc la modul cum functioneaza institutiile statului si sa ma manifest”a afirmat presedintele Traian Basescu la Cotroceni imediat dupa ce a aflat ca a fost suspendat cu votul a 256 de parlamentari.

El a adaugat ca spera ca romanii nu-si doresc linistea din timpului guvernarii fostului presedinte Ion Iliescu, perioada in care „s-au construit venele puternice ale sistemului de coruptie transpartinic si cu o perfecta legatura intre politic si parte din comunitatea de afaceri, cea care stie sa se imbogateasca numai pe spinarea statului”.

„Daca exigentele romanilor vor fi legate de liniste, eu nu le pot garanta decat ca voi continua sa fiu o nuca tare pentru aceia care cred ca Romania poate merge inainte cu o justitie subjugata si cu politic care protejeaza hotii. Asta este ceea ce vroiam sa comunic acum, dupa ce am aflat rezultatul voturilor. Vreau sa mai spun inca o data ca mi-a fost extrem de greu in perioada de criza, ca mi-a fost greu si sa fiu partener si sa asum, alaturi de Guvern si de majoritatea parlamentara, masurile dificile, dar in egala masura, am constiinta impacata ca am reusit sa trec impreuna cu Guvernul si majoritatea parlamentara, am reusit sa trecem tara dincolo de momentul de risc maxim; lucru pentru care le multumesc inca o data romanilor care au suportat acele masuri si ii asigur ca nu aveam alta solutie si ca nici nu am facut-o cu placere”, a explicat presedintele suspendat Basescu.

Romanii vor putea vota pentru demiterea sau nu a presedintelului la referendumul care va avea loc duminica, 29 iulie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri