"Obiectivul meu, chiar daca pare o misiune imposibila, este sa castig referendumul. Foate multi cred ca voi pierde, ei mizeaza pe faptul ca romanii pot fi pacaliti. Am convingerea ca romanii vor fi cinstiti cu presedintele lor", a declarat Traian Basescu in prima conferinta de presa sustinuta dupa ce a fost suspendat de Parlament din functia de presedinte.
"Primul lucru pe care vreau sa-l comunic este ca in aceasta campanie, care va avea ca finalitate referendumul din 29 iulie, eu nu apar un scaun. Am de aparat Romania europeana. Acea Romanie pe care am inceput sa o construiesc cu institutiile statului acum opt ani. Repet, in aceasta campanie nu apar interesul meu, scaunul meu, ci apar Romania. O Romanie care a facut multi pasi inainte fie ca vorbim de justitie, legislatie, fie ca vorbim de aspiratiile noastre.

In criza, ca sef al statului a trebuit sa imi asum alaturi de Guvern masurile care sa previna intrarea Romaniei intr-o situatie extrem de dificila. Mandatul l-am dedicat procesului de modernizare a Romaniei si nu as vrea ca Romania sa faca pasi inapoi.

Prin ce s-a intamplat in ultimele doua saptamani, o spun ca om care stie standardele europene, va pot spune ca Romania a facut multi pasi inapoi din punct de vedere al credibilitatii. As vrea sa spun ca ceea a facut USL nu este cinstit, nu este cinstit sa ai ca obiectiv acapararea integrala a institutiilor statului si pentru a legitima aceasta incorectitudine sa incerci sa te ascunzi in spatele votului popular. Prin acest referendum, USL vrea sa isi legitimize reflexele totalitare. Ei au ramas in modul de a guverna din perioada Iliescu si Nastase.

Obiectivul meu, chiar daca pare o misiune imposibila, este sa castig referendumul. Foate multi cred ca voi pierde, ei mizeaza pe faptul ca romanii pot fi pacaliti. Am convingerea ca romanii vor fi cinstiti cu presedintele lor.

Fac un apel la Guvern sa fie cinstit pentru ca romanii nu ii vor vota pe cei necinstiti", a afirmat presedintele suspendat.

El a adaugat ca in cazul in care va fi demis vor urma trei luni de instabilitate pana la organizarea alegerilor prezidentiale.

"Imaginati-va ce credibilitate vor avea Victor Ponta sau Crin Antonescu mergand la Bruxelles. Vreau sa va imaginati cum ar arata Romania la Bruxelles cu un prim ministru plagiator si un presedinte interimar care a neglijat fara retinere interesul national".

Traian Basescu a mai spus ca in urmatoarea perioada va avea frecvent conferinte de presa si ca pentru a castiga se va baza pe Constitutia Romaniei.

La finalul conferintei de presa, presedintele a luat in brate un copil in varsta de aproximativ trei ani.

Basescu a facut aceste declaratii de la sediul sau de campanie din strada Comanita, nr. 9, din apropiere de Piata Gemeni din Capitala.

Presedintele TRAIAN BASESCU, cu bune si rele, de la A la Z




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri