Referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu se va desfasura intr-o singura zi, dar va fi extins programul sectiilor de votare, iar scrutinul va avea loc intre orele 07 si 22 sau 23.
Programul sectiilor de votare va fi prelungit, pe parcursul unei singure zile, pana la ora 22 sau 23, a anuntat presedintele interimar Crin Antonescu. „Legea precizeaza foarte clar durata pentru o zi. Avem Hotararea Parlamentului pentru organizarea referendumului care stabilieste ziua, una singura, pentru acest referendum. Programul sectiilor de votare va fi prelungit, pe parcursul unei singure zile, pana la orele 22 sau 23”, a declarat Crin Antonescu.

Presedintele interimar a anuntat ca a decis sa promulge legea de modificare a Legii referendumului, asa cum a decis Parlamentul si Curtea Constitutionala, astfel ca referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot.

Surse din cadrul USL au declarat anterior pentru "Gandul" ca referendumul se va desfasura intr-o singura zi.

Lideri ai USL au declarat la finele saptamanii trecute ca ar fi posibil ca referendumul pentru demitere sa aiba loc in doua zile.

Surse USL au declarat ca s-a abandonat aceasta idee, urmand sa fie prelungit programul sectiilor de vot, acestea urmand sa fie deschise pe 29 iulie, de la ora 07.00 la orele 22.00. In programul initial, cetatenii puteau vota intre orele 08.00 si 20.00. Astfel, programul a fost extins cu trei ore.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri