Medici din tari terte UE, beneficiari ai statutului de rezident permanent in Romania sau de rezident pe termen lung acordat de catre unul dintre statele UE, vor avea dreptul de a profesa in Romania, potrivit proiectului de Lege privind organizarea si functionarea sistemului sanitar.
“Am avut solicitari ale medicilor din SUA, Israel, Canada de a profesa in sistemul sanitar romanesc, dar legislatia actuala nu ne permite angajarea acestora. Suntem constienti ca nu putem stopa libera circulatie a personalului medical, fenomen care se inregistreaza la nivel global si degeaba deblocam posturi in sistem daca nu are cine sa le ocupe. Din aceasta cauza incercam flexibilizarea legislatiei si cautam solutii pentru diminuarea deficitului de personal”, a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

Nu oricine va putea, insa, sa ocupe un post intr-o unitate sanitara romaneasca, potrivit MS.

Proiectul de lege, aflat in dezbatere publica, prevede faptul ca se vor stabili criterii clare de acceptare a profesionistilor. Acestea vor fi elaborate in colaborare cu reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania, prin legislatie secundara, se mai arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii (MS).

Institutia a anuntat saptamana aceasta ca are in vedere deblocarea unui numar de 2.766 de posturi in sistemul sanitar. Dintre acestea, 507 sunt repartizate medicilor, 1.218 asistentilor medicali, iar restul - personalului auxiliar.

„Consideram ca aceasta masura si cea in care lasam spitalelor posibilitatea de autoguvernare si retribuire a cadrelor medicale in functie de competenta pot duce la diminuarea deficitului de personal din sistemul sanitar", a mai spus ministrul Cepoi.

Citeste si:

Ministerul Sanatatii are in plan deblocarea a peste 2.700 de posturi in sectorul sanitar

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri