Tronsonul Cernavoda - Medgidia al Autostrazii Soarelui a fost deschis, joi, si se va circula pe o singura banda pe sens, in regim de drum national, la inaugurare premierul Victor Ponta intrebandu-l pe primarul Constantei, Radu Mazare: "Radu, ce mai vrei, o autostrada, un secretar de stat?".
Tronsonul Cernavoda - Medgidia al Autostrazii Soarelui a fost inaugurat de premierul Victor Ponta si de ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi, la eveniment participand si fostul premier Calin Popescu Tariceanu, precum si primarul Constantei, Radu Mazare, si presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, potrivit Mediafax.

"E bine sa dam drumul traficului ca acum vine lumea la mare (...) Sper ca de maine cei care vin la mare sa scape de cosmarul din toate satele si comunele si sper ca aceasta autostrada sa ajute si din punct de vedere economic si sa se termine anul acesta lucrarile la autostrada", a spus Ponta.

Intrebat de jurnalisti despre deschiderea de benzinarii si parcari, Ponta a spus ca important este ca se va putea circula pe autostrada si ca acestea vor fi construite ulterior.

"Decizia mea a fost sa nu mai stam pana cand se fac benzinarii si parcari, si sa se mearga pe autostradaa. Imediat vor veni aici si firme private care vor face benzinarii. Sper ca a fost o decizie buna", a afirmat Ponta.

El s-a declarat multumit de modul in care au fost realizate lucrarile pe Autostrada Soarelui si a spus ca Guvernul va aloca bani pentru finalizarea acestora: "Tot ce este de platit, platim. Ma bucur ca aici nu avem nevoie sa facem ca la Bucuresti - Ploiesti, unde am luat bani inapoi pentru ca nu s-au respectat termenele. Aici, dupa cum vedeti, s-au miscat foarte bine cei care au preluat contractul si platim toate datoriile, dar in acelasi timp sper sa reuseasca si dansii intr-adevar in noiembrie sa termine ultima bucata, nu pe 4 ianuarie".

Premierul a mai spus ca nu isi asuma niciun merit pentru aceste lucrari, ci doar achita obligatiile catre constructor.

"Nu imi asum meritul nici de a o fi inceput, nici de a o fi proiectat, nici de a o fi terminat, eu imi asum un singur lucru: faptul ca Guvernul isi tine toate obligatiile fata de constructior, ca trebuia sa fie mai la dreapta, mai la stanga, mai lunga, mai scurta, asa s-a decis atunci cand a fost proiectata", a mai precizat premierul.

El l-a strigat pe Radu Mazare, aflat si el la deschiderea tronsonului de autostrada: "Radu, unde esti. Ce mai vrei, o autostrada, un secretar de stat?".

Pe tronsonul Cernavoda - Medgidia al Autostrazii Soarelui care a fost deschis joi se va circula deocamdata in regim de drum national, cu o singura banda pe sens si cu limita de viteza de 80 de kilometri la ora, fiind montate indicatoare in acest sens.

Acest tronson face legatura cu centura Constantei, care a fost deschisa circulatiei tot joi.

Dupa ce Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit sa realizeze tronsonul de autostrada Cernavoda - Medgidia, a fost organizata o noua licitatie castigata de consortiul Astaldi - Max Boegl, acelasi care lucreaza si la tronsonul Medgidia - Constanta. Semnarea contractului a avut loc in 21 septembrie 2011, iar in 7 octombrie au inceput lucrarile. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmeaza sa fie finalizati complet in ianuarie 2013.

La sfarsitul lunii iulie 2011 au fost inaugurati 21 de kilometri din autostrada, de la Murfatlar la Constanta, iar timp de doua luni circulatia s-a desfasurat pe o singura cale pana la finalul lui septembrie, cand a fost data circulatiei si cealalta cale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri