Peste 350 milioane de euro din fonduri europene vor fi folositi pentru lucrarile de consolidare a casetei raului Dambovita, reabilitarea retelei de canalizare si a principalelor canale colectoare, potrivit unui protocol tripartit incheiat intre municipalitate, ministerul Mediului si "Apele Romane", potrivit Mediafax.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, si ministrul Mediului, Rovana Plumb, precum si reprezentanti ai Administratiei Nationale "Apele Romane" au semnat, joi, un protocol de colaborare prin care vor fi finantate lucrarile de imbunatatire a retelei de canalizare, de reabilitare a principalelor canale colectoare ale raului Dambovita, cu implicatii directe si pentru statia de epurare de la Glina.

Valoarea proiectului este de 353 de milioane de euro, bani obtinuti din fonduri europene prin Programul Operational Sectoria pentru Mediu Axa 5.

"Lucrarile constau in consolidarea castei raului Dambovita, Lacul Morii si zona Tanganu. Trebuie sa va imaginati faptul ca raul Dambovita este exact ca un canal deschis in care nu mai are loc drenajul natural. Prin aceste lucrari hidrotehnice se rezolva drenajul aluviunilor prezente in acest rau", a declarat ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, dupa semnarea protocolului.

Minsitrul Mediului a precizat ca, astfel, canalul principal colector al raului Dambovita va functiona la capacitate maxima atunci cand in Bucuresti se inregistreaza caderi abundente de apa.

Primarul Sorin Oprescu a precizat ca trebuie reparate zonele prin care apa se infiltreaza in caseta principala de sub raul Dambovita.

Potrivit primarului, costul acestor lucrari "este foarte mare si din bugetul Primariei Municipiului Bucuresti nu s-ar fi putut realiza curand asemenea lucrari".

Sorin Oprescu a mai precizat ca aceasta este "o prima reusita de la momentul schimbarii unui macaz politic".

Banii vor fi accesati in doua etape, prima dintre transe fiind de 258 de milioane de euro, cea de-a doua de 95 de milioane de euro.

Ministrul Mediului si Padurilor a aratat ca pana la sfarsitul lunii septembrie 2012 cererea de finantare pentru prima transa va fi trimisa la Bruxelles, ministrul precizand ca este vorba de operatiuni juridice normale pentru un asemenea proiect.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri