Rezultatele sesiunii de toamna a Bacalaureatului din 2012 au inceput sa fie publicate pe judete, duminica, pe Edu.ro, de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Promovabilitatea la sesiunea de toamna a bacalaureatului desfasurata in Capitala a fost de 18,52%, aproape egala cu cea de anul trecut (17,82%), au precizat duminica, pentru Mediafax, reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), dupa centralizarea rezultatelor.

In Capitala, la aceasta sesiune a bacalaureatului au participat peste 11.000 de candidati, 57 dintre acestia fiind eliminati din examen, pentru tentative de frauda, au mai precizat sursele citate.

Tot duminica vor putea fi depuse contestatiile, in intervalul 16.00 - 20.00, rezultatele finale urmand sa fie afisate in 5 septembrie.

Promovabilitatea la sesiunea din august a examenului de bacalaureat a fost, in judetul Cluj, de 22,8 la suta, inainte de contestatii, fiind mai mare decat cea inregistrata in sesiunea similara din 2011, care a fost de 20,62 la suta.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, duminica, pentru corespondentul Mediafax ca nu a fost inregistrata nicio nota de zece si ca a fost obtinuta o singura nota intre 9.00 si 10.00.

"Promovabilitatea la sesiunea din august a examenului de bacaluareat a fost, la nivelul judetului Cluj, de 22,8 la suta, mai mare decat cea inregistrata anul trecut, cand a fost de 20,62 la suta, tot inainte de contestatii. Nu a fost inregistrata nicio nota de zece la acest examen. A fost obtinuta o singura nota intre 9.00 si 10.00", a spus Cuibus.

Elevii nemultumiti pot depune contestatii duminica, iar miercuri vor fi afisate rezultatele finale.

Mai putin de un sfert din cei peste 2.600 de candidati inscrisi la sesiunea din toamna a examenului de bacalaureat, in judetul Mures, cu aproximativ un procent mai scazut fata de sesiunea similara a anului trecut, contestatiile putand fi depuse duminica dupa-amiaza.

Potrivit inspectorului scolar general adjunct, presedintele comisiei judetene de bacalaureat, Illes Ildiko, la nivelul judetului Mures s-au inscris la sesiunea din toamna un numar de 2.643 de candidati.

Dintre acestia, 2.293 au fost prezenti, in timpul examenului fiind eliminati sase dintre ei - patru la proba scrisa de Limba si literatura romana si doi la ultima proba, la alegere.

Dupa sustinerea examenului, doar un numar de 549 de candidati au fost declarati admisi, ceea ce inseamna ca mai putin de un sfert dintre cei inscrisi la aceasta sesiune.

Rezultatele pe judete ale sesiunii de toamna a Bacalaureatului vor continua sa fie publicate pe site-ul Ministerului Educatiei


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri