Premierul Victor Ponta a comparat Romania cu Libia dupa ultimele luni de criza politica, in contextul in care opozitia a cerut partenerilor externi ca tara sa fie "bombardata" pentru a arata ca "lucrurile nu merg bine", potrivit declaratiilor facute de primul ministru cu ocazia Reuniunii Diplomatiei Romane.
"Daca pot sa fac o anumita gluma, si sper sa fiu bine inteles, in ultima perioada am vazut o situatie care semana cu ceea ce am vazut in Libia cu ceva timp. Opozitia din tara cerea partenerilor externi sa bombardeze tara ca sa arate ca lucrurile nu merg bine", a afirmat premierul Ponta, citat de Mediafax.

El s-a aratat convins ca orice fel de problema pe plan intern, intre fortele politice interne si conducerea tarii, nu trebuie sa afecteze reprezentarea europeana si internationala sau interesele ca tara ale Romaniei.

Aderarea la Schengen ar trebui sa fie un punct de colaborare intre Guvern si Traian Basescu

Premierul Victor Ponta a declarat ca un punct concret de colaborare intre Presedintie si Guvern ar putea fi demararea unui lobby comun de sustinere a aderarii Romaniei la Schengen, iar in acest sens Traian Basescu ar trebui sa convinga Germania ca tara noastra a indeplinit toate conditiile tehnice.

"E un punct (aderarea la spatiul Schengen - n.r.) in care domnul presedinte Basescu, proaspat reintors la Cotroceni, si guvernul pe care eu il conduc ar trebui, nu sa coabiteze, sa colaboreze. Domnul presedinte Basescu ar trebui sa spuna in Germania, unde intr-adevar are un sprijin, s-a dovedit ca are un sprijin foarte puternic din partea guvernului crestin-democratic, unde ar putea sa spuna: «Domne', m-ati sprijinit, uite, m-am intors la Cotroceni desi au votat 88% impotriva mea, nu e puci parlamentar, doamna Reding are mari probleme in a intelege realitatile». A fost un referendum si au votat 8,5 milioane de romani. CC a zis ca nu e de ajuns, s-a-ntors domnul Basescu la Cotroceni", a spus Ponta.

Ponta despre o eventuala noua suspendare a lui Basescu

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara la o emisiune a Realitatea TV, ca nu crede ca se mai poate lua decizia suspendarii din nou a presedintelui Traian Basescu, deoarece ar implica un risc prea mare pentru tara.

Intrebat daca sustine ideea avansata de Dan Voiculescu privind suspendarea din nou a presedintelui Basescu, premierul Ponta a aratat ca nu crede ca e oportun un astfel de demers, scrie Mediafax.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri