Basescu a declarat, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei, unde sustine un discurs in fata diplomatilor, ca in perioada 3-6 iulie o majoritate parlamentara a considerat ca poate face tandari statul de drept prin destituiri, revocari, emiteri abuzive de ordonante de urgenta.
"Reactia aliatilor nostri a fost extrem de puternica pentru ca majoritatea parlamentara nerezultata din alegeri a incalcat in mod grav in mod deosebit criteriile politice de la Copenhaga. Aceste criterii ne obliga la stabilitatea institutiilor care garanteaza democratia", a precizat Basescu, citat de Mediafax.

El a adaugat ca Romania a fost pusa sub lupa aliatilor si in mod deosebit a Comisiei Europene. "A fost surprinzator pentru mine ca politicieni de varf din Romania nu au recunoscut CE un drept dat chiar de tratatul UE, acela de a veghea la respectarea drepturilor politice in statele membre".

"Cred ca prin atitudine ne-am facut foarte mult rau", a mai spus Basescu.

In continuare el a aratat ca "statul roman si-a consolidat suficient de mult institutiile pentru ca ele sa fie capabile sa apere statul de drept"

"Nici CSM, nici DNA, nici SRI nu s-au inclinat in fata unui abuz al unei majoritati politice. Desi aparent a fost un lucru extrem de negativ pentru Romania, in caelasi timp ceea ce s-a intamplat a probat ca Romania si-a consolidat institutiile statului de drept pentru ca sa se apere. Institutiile statului au ramas verticale, indiferent cine s-a asezat deasupra lor".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri