Numarul mediu de pensionari a scazut in trimestru al doilea la 5,5 milioane de persoane, mai putin cu 104.000 fata de perioada similara a anului trecut si 38.000 comparativ cu trimestrul precedent, in timp ce pensia medie a urcat cu circa 2%, potrivit datelor INS.
Pensia medie lunara a fost in trimestrul II de 769 lei, mai mare cu 2,0% fata de acelasi trimestru al anului precedent si cu 0,4% fata de primul trimestru din acest an.

Pensionarii de asigurari sociale detin ponderea majoritara (99,9%) in numarul total de pensionari.

Pensionarii de asigurari sociale de stat reprezinta 85,7% in totalul celor de asigurari sociale, respectiv 4,7 milioane de persoane.

Pensia medie de asigurari sociale de stat a fost de 778 lei in trimestrul II 2012, cu discrepante semnificative in profil teritorial, ecartul dintre valoarea minima si cea maxima depasind 350 de lei (623 lei in judetul Giurgiu fata de 982 lei in Municipiul Bucuresti).

Din cei 5,48 milioane de pensionari de asigurari sociale, 4,7 milioane au contribuit la asigurari sociale de stat, iar restul provin din agricultura, aparare, interne, SRI, pensionari de asigurari sociale din evidenta Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National si avocati.

Pe categorii de pensii, numarul pensionarilor pentru limita de varsta a fost preponderent (71,7%) in cadrul pensionarilor de asigurari sociale, adica 3,9 milioane de persoane.

Pensionarii cuprinsi in categoriile de pensii – anticipata si anticipata partial – au reprezentat 2,3%, scrie Mediafax.

Numarul total al beneficiarilor prevederilor OUG nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minim garantate (actual - indemnizatie sociala), in trimestrul al doilea, a fost de 609.600 persoane, din care: 420.500 persoane din sistemul asigurarilor sociale de stat, reprezentand 8,9% din totalul pensionarilor din aceasta categorie si 189.100 persoane din randul pensionarilor proveniti din fostul sistem pentru agricultori, reprezentand 30,3% din totalul acestora.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri