Interesul romanilor fata de ofertele de munca in strainatate creste de la luna la luna. Mai mult, acestia ar munci oriunde in lume pentru o oferta salariala mai buna decat in Romania. De exemplu, tari din Orientul Mijlociu, precum Kuwait si Afganistan, au atras in ultima vreme tot mai mult atentia romanilor aflati in cautarea unui loc de munca, potrivit site-ul de recrutare pentru strainatate Tjobs.ro.
In luna august, pe platforma de recrutare au fost disponibile 32.936 de oferte de munca in strainatate.

Agentiile de recrutare au pus la dispozitia romanilor in primul rand contracte de munca sezoniere, reprezentand 43,21% din oferta totala, cu 4% mai multe decat in luna iulie, fapt datorat muncilor desfasurate cu predilectie toamna. Oferta pentru munca necalificata a fost cu 4 % mai mica fata de perioada anterioara. Ofertele de munca destinate specialistilor, in schimb, au ramas la un nivel constant in luna august fata de luna iulie.
Mai mult, tarile europene au fost, in continuare, cei mai mari recrutori, cu o oferta de joburi reprezentand 92,69 % din totalul ofertelor de angajare.

In ceea ce priveste tarile in care se poate pleca la munca imediat, Marea Britanie se afla pe prima pozitie: 4.860 de joburi vacante, respectiv 29,23 % din oferta totala.

Aceasta este urmata de Germania, Grecia, Franta, Italia si Cipru.

Repartitia continua dupa cum urmeaza:

 Continentul american (3,68 %, respectiv 612 de joburi vacante in S.U.A, Canada si Insulele Caraibe);
 Vasele de croaziera (1,92 %, respectiv 320 de joburi vacante, cu 416,13% mai multe decat in luna iulie);
 Orientul Mijlociu (0,99 %, respectiv 164 de joburi vacante in Dubai, Abu Dhabi, Afganistan, Kuwait si Qatar);
 Asia si Oceania (0,60 %, respectiv 100 joburi vacante in China);

Mai mult, cautarile de joburi dupa criteriul "fara departament" au reprezentat o pondere importanta in luna: 72,56 %, fapt ce arata ca, in ultima perioada, romanii cauta oferte in functie de tara.

Astfel, Germania s-a aflat pe locul intai in topul tarilor cautate de utilizatorii platformei online Tjobs.ro (cu 10,23 %), urmata de Marea Britanie (cu 8,30 %) si de Franta (cu 4,89 %). Ofertele de posturi ale altor 96 de state au fost de asemenea cautate.

In ceea ce priveste topul departamentor cu oferte imediate de angajare, acesta a fost condus de hoteluri si turism, medical si sanitar, ingrijire batrani si copii si constructii/amenajari. De asemenea, s-au cautat oameni pentru restaurante si catering, agricultura, silvicultura si zootehnie.





Platforma online Tjobs.ro insumeaza, la inceputul lunii septembrie 2012, 16.000 de locuri de munca in strainatate. 55 de domenii de activitate contin joburi vacante, disponibile in 38 de tari diferite.
Sursa foto: freedigitalphotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri