Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, a declarat, la Campia Turzii, unde va avea loc un miting de protest fata de disponibilizarile de la combinatul Mechel, ca spera ca in decurs de o saptamana sa poata fi adus un investitor care sa creeze locuri de munca pentru aceasta zona.
"Speram ca in maxim o saptamana sa aducem o investitie care sa creeze locuri de munca in zona Campia Turzii", a afirmat Liviu Pop.

El a mentionat ca nu le cere protestatarilor sa nu iasa in strada intrucat este dreptul acestora sa isi exprime nemultumirile., scrie Mediafax.

Liviu Pop se afla vineri, la Campia Turzii, fiind invitat de catre prefectul judetului Cluj, Ioan Vuscan, senatorul Alexandru Cordos si reprezentantii Sindicatului "Industria Sarmei" Campia Turzii, pentru a fi alaturi de ei la mitingul care va fi organizat in oras incepand cu ora 12.00.

La actiunea de protest, la care vor lua parte reprezentanti ai mai multor confederatii sindicale din Romania si care are loc in contextul disponibilizarilor colective de personal de la combinatul Mechel, sunt asteptate aproximativ 1.000 de persoane.

Protestatarii vor pleca in mars de la combinatul Mechel, poarta nr. 1 si pana la Casa de Cultura "Ionel Floasiu", unde va avea loc mitingul.

Mechel Campia Turzii a inceput, in luna iunie, disponibilizarea colectiva a 800 de angajati, in trei etape, procesul urmand sa se incheie in septembrie. Astfel, la Mechel Campia Turzii ar urma sa mai ramana doar 238 din cei 1.050 de angajati.

Sindicatul de la Mechel Campia Turzii i-a cerut premierului Victor Ponta, intr-o scrisoare, ca prin intermediul institutiilor statului sa monitorizeze activitatea combinatului si sa stopeze taierea si instrainarea utilajelor, pentru evitarea inchiderii acestuia.

Ulterior, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, anunta, la Campia Turzii, unde a participat la sedinta Comisiei de Dialog Social convocata de Prefectura Cluj pentru analiza situatiei de la combinatul din municipiu, ca Guvernul va analiza contractul incheiat in anul 2003 pentru privatizarea combinatului Mechel Campia Turzii, in conditiile in care exista "semne de intrebare" legate de acest document, care nu ar fi fost respectat.

Prefectul judetului Cluj, Ioan Vuscan, a acuzat actionariatul rus al companiei Mechel ca a urmat o strategie bine pusa la punct, pentru a se retrage din zona, si a adus combinatul de la Campia Turzii - "perla siderurgiei" - in situatia de a fi inchis.

Ioan Vuscan declara, la finalul unei intalniri cu reprezentantii Mechel si ai unor firme consumatoare de produse metalurgice, ca disponibilizarile la combinatul din Campia Turzii au inceput din perioada 2005-2006, dupa care au urmat oprirea unor capacitati de productie, vanzarea lor si transportul a zeci de mii de tone de fier vechi in diverse locuri

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri