Cadrele medicale din Romania care doresc sa profeseze in strainatate au ocazia sa studieze mii de oferte de locuri de munca in tari ca Marea Britanie, Franta si Germania in cadrul unui targ de profil, organizat in opt orase ale tarii. Salariile oferite de angajatorii straini sunt cu mult peste cele din Romania.
Targul MedPharm Careers va aduce mii de joburi medicale in tari ca Marea Britanie, Germania, Franta, Belgia, Norvegia, Suedia si Danemarca, anunta organizatorii.

Potrivit acestora, salariul unui medic in Franta, de exemplu, porneste de la 4.000 de euro, in vreme ce un asistent medical este remunerat cu 1.500-2.000 de euro.

In Marea Britanie, cadrele medicale sunt si mai bine platite. Aici, la mare cautare sunt in special asistentii medicali. Salariul unui medic in Marea Britanie ajunge si la 9.000 de euro, in functie de experienta si specializare.

Spre deosebire de celelalte tari, angajatorii din Tarile Scandinave vin si cu oferte de munca pentru medicii stomatologi si pentru tehnicienii dentari. Un medic dentist castiga in jur de 5.000 de euro pe luna in Tarile Scandinave, potrivit organizatorilor targului.

In ce priveste numarul de posturi puse la bataie, organizatorii MedPharm Careers apreciaza ca in Capitala vor fi disponibile circa 2.000 de posturi. In celelalte, insa, oferta va fi mai restransa.

Targul va fi organizat in opt orase ale tarii, mai exact in Bucuresti (29 septembrie, Hotel Ramada Majestic), Brasov (30 septembrie, Hotel Ambient), Sibiu (1 octombrie, Hotel Ramada), Targu Mures (2 octombrie, Hotel Grand), Cluj-Napoca (2 octombrie, Hotel Golden Tulip Ana Dome), Oradea (3 octombrie, Hotel Ramada), Baia Mare (9 octombrie Hotel Mara), Timisoara (10 octombrie, Hotel Timisoara).

Medicii fug din Romania din cauza salariilor mici

Numai anul acesta 1.605 medici au plecat din Romania pentru a profesa in strainatate, potrivit lui Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR).

Seful CMR a subliniat ca un medic rezident are, in primul an de experienta, un salariu de 700 de lei (155 euro).

"Daca ar fi mai bine platiti, nu ar mai pleca din tara. Numai in Marea Britanie sunt 4.100 de medici romani cu acte oficiale", a declarat recent Astarastoae.

In perioada 2007-2015, 11.200 de medici au plecat din Romania. Spre comparatie, in aceeasi perioada doar 8.600 de medici au fost formati, conform datelor CMR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri