Tinerii recent intrati in campul muncii si care se bazeaza pe o educatie solida renunta cu usurinta la locul de munca daca nu se simt impliniti si nu invata lucruri noi, scrie Business Insider.
Angajatorii se plang deseori ca tinerii renunta foarte repede la functiile pe care le ocupa in companii.

Un studiu publicat recent de Harvard Business Review confirma ca tinerii cu performante notabile, adica aceia pe care companiile si-i doresc cel mai mult, parasesc companiile in masa.

Cercetatorii au descoperit ca tinerii in medie de 30 ani cu o buna educatie si recomandari profesionale, isi parasesc locul de munca dupa o medie de 28 de luni.

Mai mult, trei sferturi dintre acestia recunosc ca isi trimit cv-urile, contacteaza firme de recrutare sau merg la interviuri de angajare cel putin o data pe an in timpul primului lor job.

In plus, 95% dintre acestia admit ca sunt in permanenta in cautarea unor companii mai bune.

Mai multe studii realizate in ultima vreme arata ca tinerii aflati in campul muncii nu au nicio intentie sa ramana la un loc de munca daca nu simt ca invata lucruri noi, ca evolueaza si ca sunt apreciati la job.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri