Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii, este acuzat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) de posibile conflicte de interese si de infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, in calitate de fost director al Directiei de Sanatate Publica Iasi (DSP Iasi).


ANI sustine ca ministrul a participat la luarea unei decizii prin semnarea unui acord prin care a angajat Directia de Sanatate Publica Iasi drept partener al proiectului „Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania”, derulat in baza Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

„Ulterior, Vasile Cepoi si sotia sa au fost angajati in cadrul proiectului si au obtinut venituri salariale de la beneficiarul Fundatia Amfiteatru si de la partenerii Universitatea de Medicina Gr. T. Popa, respectiv firma Info Educatia”, se precizeaza intr-un comunicat al ANI.

Potrivit agentiei, in cadrul proiectului, Vasile Cepoi a fost, pe rand, manager de proiect, director de proiect pentru activitati editoriale si de cercetare si trainer de audit calitate, functii detinute intre 1 septembrie 2010 si 31 martie 2012.

Agentia precizeaza ca beneficiul patrimonial obtinut de Vasile Cepoi si de sotia sa s-a ridicat la aproape 192.000 de lei, adica circa 42.500 de euro.

„S-a dispus sesizarea organelor judiciare competente, cu privire la posibila savarsire de catre Vasile Cepoi, in prezent ministrul Sanatatii, a infractiunii de conflict de interese, a infractiunilor impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie”, precizeaza ANI.

Potrivit acesteia, Vasile Cepoi a fost informat pe data de 12 mai 2011, respectiv pe 9 august 2012 despre declansarea procedurii de evaluare, iar pe data de 3 septembrie, ministrul s-a prezentat la sediul ANI insotit de aparatorul ales. Ministrul „a luat la cunostinta de informatiile si datele cuprinse in dosarul de evaluare si a depus la dosar un punct de vedere”, conform ANI.

Vasile Cepoi: Participarea mea in proiectul european nu este un secret. Imaginea mea a fost afectata iremediabil

Ministrul Sanatatii sustine, intr-un comunicat de presa, ca participarea sa in proiectul european mentionat de ANI nu este un secret.

„Am facut publica aceasta participare in proiect, in calitate de expert pe domeniul abordat de catre acesta, inca din luna decembrie 2011, cand am discutat subiectul chiar cu reprezentantii mass-media”, spune Cepoi.

Ministrul considera ca ANI a incalcat principiul confidentialitatii si ca se considera sanctionat de institutie in mod nejustificat.

„Imaginea mea a fost afectata iremediabil inainte de a se pronunta un verdict in acest sens. Din acest considerente, imi rezerv dreptul de a actiona in justitie ANI pentru afectarea imaginii publice si neacordarea prezumtiei de nevinovatie”, afirma ministrul Sanatatii.

Vasile mai spune ca a respectat intotdeauna legea, atat in calitate de medic, dar si in functiile ocupate in administratia locala si centrala.

„Nu am nimic de ascuns si, ma voi prezenta, fara rezerve, la institutiile abilitate pentru a-mi prezenta si sustine punctul de vedere”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Guvernul Romaniei a luat act de existenta actiunii ANI in privinta ministrului Sanatatii, potrivit unui comunicat al Executivului.

„Acuzatiile sunt grave si este absoluta nevoie de clarificarea acestora in cel mai scurt timp. (...) Daca se va ajunge la o decizie definitiva in acest caz, care sa confirme acuzatiile care au fost aduse in acest moment, domnul Vasile Cepoi isi va pierde pozitia de ministru in Guvernul Romaniei”, se arata in comunicat.


Sursa foto: Agerpres.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri