Un grup de cercetatori de la Scoala de medicina a Universitatii Washington din St.Louis au lansat o oferta mai putin obisnuita: se cauta persoane dispuse sa se ingrase consumand suplimentar in fiecare zi un meniu de fast-food de 1000 de calorii, timp de trei luni. Amatorii primesc si bani pentru aceasta, relateaza ABC News, potrivit AgerPres.
Dr. Samuel Klein, principalul cercetator implicat in studiu, spera sa afle in finalul experimentului de ce unii oameni care se ingrasa fac diabet si hipertensiune, iar altii nu. Or, nu putea ajunge la o concluzie doar indopand animalele de laborator.

'Ce se constata la rozatoare nu e valabil intotdeauna si la oameni', a remarcat Klein.

Fast-food-ul este alegerea ideala pentru ca se poate calcula exact cat si ce mananca participantii la studiu.

'Restaurantele fast-food au un meniu foarte reglementat. Stim exact compozitia ca nutrienti si numar de calorii a fiecarui meniu, asa ca e un mod ieftin, usor si gustos de a le asigura oamenilor calorii in plus', a spus cercetatorul.

In plus, participantii la studiu pot castiga pana la 3500 de dolari, in functie de cat de mult le ia sa ajunga la obiectivul de ingrasare stabilit: in principiu, acestia trebuie sa castige 5-6% din greutatea lor in trei saptamani, dupa care se pot preocupa sa slabeasca inapoi, asistenta medicala in acest scop fiindu-le asigurata.

O femeie in varsta de 50 de ani, care a terminat deja programul, a inceput de la 77 de kilograme, s-a ingrasat 7 in 8 saptamani si a fost recompensata cu 2650 de dolari, inclusiv 50 de dolari destinati efortului de a da jos kilogramele acumulate, lucru pe care l-a reusit prin dieta si plimbari. Un barbat de 48 de ani, care cantarea la inceput 113 kilograme, a reusit sa se ingrase 8 kilograme in 11 saptamani, dupa ce la un moment dat chiar a slabit circa o jumatate de kilogram in timpul experimentului, moment in care cercetatorii l-au sfatuit sa majoreze cantitatile de mancare. A fost rasplatit pentru efort cu 3225 de dolari, la care se va mai adauga o suma cand va reveni la greutatea initiala.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri