Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat raspunzand unei intrebari privind amenintarile liderului islamist Omar Bakri, ca Romania este un aliat fidel al SUA si NATO, "cu tot ceea ce inseamna aceste riscuri", scrie Mediafax.
"Stim cu totii ce este Romania si ce taram primitor, in primul rand crestin, este. Nu cred ca trebuie sa comentez eu tot felul de afirmatii care nu tin cont de realitati, ci de cu totul alte lucruri. In orice caz, Romania si-a asumat anumite proiecte cu caracter strategic, asa cum este scutul antiracheta, intr-un efort mult mai larg, nu doar relatia bilaterala de parteneriat strategic cu SUA, ci si o contributie la viitorul Aliantei. Ne-am asumat aceste proiecte, suntem aliati fideli ai SUA si NATO, cu tot ceea ce inseamna aceste riscuri", a declarat Corlatean.

Ministrul de Externe a adaugat ca, din acest punct de vedere, institutiile statului roman si-au facut datoria pe deplin, au monitorizat ceea ce era de descurajat, au descurajat sau sanctionat ceea ce era de sanctionat sau descurajat.

"In orice caz, nu ne schimbam in niciun fel aceasta atitudine si aceste angajamente ale statului roman. Suntem consecventi", a mai spus Titus Corlatean.

Liderul islamist Omar Bakri declara, intr-un interviu publicat de cotidianul bulgar "24 ceasa", ca Bulgaria, Romania, dar si alte state pot fi tinte ale atentatelor teroriste.

Intrebat daca, din punct de vedere religios, Bulgaria poate fi considerata o tinta legitima a mujahedinilor din cauza politicii sale, el a spus ca, din punctul sau de vedere, Bulgaria este un teritoriu islamic.

"Din moment ce islamul a patruns intr-un teritoriu, acesta este considerat islamic. De aceea, musulmanii sunt datori sa-l elibereze intr-o zi. Spania, de exemplu, este teritoriu musulman. Europa de Rasarit - de asemenea. Romania, Albania, Macedonia, Serbia si Kosovo, Bosnia... Insa din cauza trupelor sale in Afganistan si Irak si din cauza colaborarii sale militare cu Israelul, Bulgaria este de asemenea o tinta legitima. Noi consideram ca pot fi savarsite atentate in inima Bulgariei. Se poate si in Romania, si in alte state. Aceasta depinde de tactica si strategia la fata locului. Atentatul de la Burgas a fost impotriva unei tinte israeliene. De aceea toti care au murit acolo sunt fii de israelieni si intre ei exista multi oameni importanti. Ei au multa putere", a spus el.

Omar Bakri este un lider radical islamist de origine siriana, cu puternice legaturi cu Al-Qaeda. In 2005, presa scria ca zeci de membri ai grupului pe care el il conducea la acea vreme, Al-Muhajiroun, au participat la atentate sinucigase sau au facut parte din reteaua de sustinere a Al-Qaeda. El a stat 20 de ani la Londra, iar dupa atentatele din iulie 2005 a plecat in Liban, interzicandu-i-se revenirea in Marea Britanie. In noiembrie 2010, Agentia Nationala de presa din Liban anunta ca Bakri se afla printre cele 54 de persoane condamnate de un tribunal militar la detentie pe viata ca urmare a acuzatiilor de terorism.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri