Nicolae Ceausescu, noul lider al Romaniei, a povestit cu sinceritate, in toamna lui 1965, discutiile conflictuale purtate la Moscova. Delegatii cerusera restituirea celor 93 de tone de aur confiscate de bolsevici in 1917. Dar sovieticii pretindeau ca, dimpotriva, romanii le sunt datori, scrie Adevarul.ro.
De luni pana joi, timp de doua luni, veti afla culisele ascensiunii lui Nicolae Ceausescu in perioada 1965 - 1974. In episodul de azi va dezvaluim momente nestiute legate de relatia cu URSS. In arhiva PCR s-au pastrat stenogramele convorbirilor romano-sovietice si ale celor purtate ulterior in Comitetul Executiv. Din acestea reiese ca Ceausescu s-a incapatanat sa le ceara sovieticilor inapoi tezaurul si documentele interbelice ale partidului.

Citeste mai multe pe Adevarul.ro.

Sursa foto: Adevarul.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri