Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in aceasta unitateadministrativ teritoriala a Capitalei este posibila reabilitarea caselor dupa ce saptamana trecut a fost aprobata de Guvern ordonanta care contine prevederile legislative in acest sens, transmite Mediafax.
"Ordonanta de Urgenta aprobata saptamana trecut de Guvern si publicata azi (miecuri n.r.) in Monitorul Oficial permite reabilitarea caselor din sectorul 1. Practic a fost eliminata discriminarea dintre proprietarii de apartamente si proprietarii de case. Modificarea legislativa operata de Guvern face dreptate pentru ca nu putem fi unora muma si altora ciuma, avand in vedere ca si proprietarii de case platesc impozite", a spus Chiliman, care a precizat ca de modificarile legislative aduse de noul act normativ vor beneficia toate administratiile locale care vor dori acest lucru.

Potrivit primarului Chiliman in sectorul 1, exista aproximativ 30 de mii de locuinte care ar putea fi reabilitate daca proprietarii doresc acest lucru.

"Lucrarile efective ar putea incepe cel mai devreme la sfarsitul anului viitor, inceputul lui 2014 pentru ca din experinta reabilitarii blocurilor etapele de proiectare, lictatiile, organizate dureaza foarte mult timp", a mai spusChiliman.

In privinta caselor de patrimoniu, primarul sectorului 1 aratat ca va fi posibila reabilitarea lor, Ministerul Culturii urmand sa decida in fiecare caz in parte prin acordarea unui aviz favorabil.

Totodata, edilul sectorului 1 a mai spus ca toate etapele pe care proprietarii de case trebuie sa le parcuga pentru a-si anvelopa locuinta vor fi stabilite prin hotarare a Consiliului Local care va fi adoptata intr-o perioada imediat urmatoare.

Directorul Directiei de Investitii Bogdan Pitigoi a spus ca in principiu lucrarile care se vor desfasura la imobilele casa din sectorul 1 sunt aceleasi care au fost efectuate si la blocuri.

"Fara a avea o legislatie, pana in prezent avem aproximativ 150 de cereri de la proprietari care ne cer reabilitarea locuintelor lor si carora le-am raspuns ca «nu exista legislatie», insa de azi le vom retrimite raspuns ca acest lucru este posibil", a mai spus Chiliman.

La conferinta de presa de miercuri, a participat si ministrul de Externe, Titus Corlatean, cel care a sustinut proiectul edilului sectorului 1, la nivelul Guvernului.

"Proiectul primarului Chiliman este varful de lance in acest domeniu, insa exista primari de mari municipii care au resurse necesare pentru a dezvolta acest gen de proiect si carora le va folosi aceasta schimbare legislativa", a precizat Titus Corlatean.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri