Deputatul PDL Alin Trasculescu, care fusese retinut de procurorii anticoruptie, fiind cercetat pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani, a fost eliberat luni dimineata din arestul Politiei Capitalei.
Trasculescu fusese retinut in noaptea de sambata spre duminica de procurorii anticoruptie, fiind cercetat pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, potrivit Mediafax.

In acelasi dosar este cercetat Marian Valeriu Calota, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, pentru complicitate la trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata, santaj comis in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, in forma continuata, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Potrivit procurorilor, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Trasculescu a pretins initial de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza) suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 de euro. Banii au fost pretinsi cu ajutorul lui Marian Calota, care l-a constrans pe denuntator, prin amenintare, sa dea banii ceruti.

Pentru obtinerea banilor, sustin procurorii anticoruptie, deputatul a lasat sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) si asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDTR) cu atributii de verificare, avizare si aprobare in derularea procedurii specifice aceluiasi program, precum si asupra reprezentantilor unei societati comerciale, pentru a-i determina sa deruleze o relatie contractuala cu firma administrata de denuntator.

MDTR a fost condus in perioada decembrie 2009 - februarie 2012 de Elena Udrea, tot de la PDL.

Calota a primit de la denuntator, sambata, suma de 50.000 de lei, pentru a fi remisa lui Trasculescu, la cererea acestuia, fiind prins in flagrant delict si ulterior retinut, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat ca flagrantul a fost realizat sambata, in jurul orei 21.00, la Focsani, deputatul fiind retinut dupa miezul noptii.

Deputatul Alin Trasculescu este presedintele PDL Vrancea si candideaza pentru un nou mandat de deputat in Colegiul 5 Marasesti.
Avocatul lui Trasculescu, Cristian Ene, a declarat ca a depus o plangere la DNA impotriva ordonantei de retinere emisa de procurorii anticoruptie pe numele politicianului, pe care o considera "nejustificata". Ene a spus ca deputatul nu si-a insusit nicio suma de bani.

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, l-a informat duminica pe presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, asupra perchezitiei si retinerii lui Alin Trasculescu, "acuzat de savarsirea unei infractiuni flagrante de coruptie".

Luni, de la ora 12.00, in sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor urmeaza sa fie discutata solicitarea ministrului Justitiei in cazul lui Alin Trasculescu.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat ca luni la ora 16.00 va avea loc o sedinta a Comisiei Juridice a Camerei in legatura cu solicitarea MJ in cazul deputatului Alin Trasculescu, precizand ca cel mai probabil marti cererea va ajunge in plenul Camerei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri