Presedintele Traian Basescu a declarat, ironic, ca, de la anuntul privind posibilitatea utilizarii dreptului de veto de catre Romania la Consiliul European, toti liderii statelor contributoare "s-au bagat sub birouri", mentionand ca "nu poti sa mergi in halul acesta la Bruxelles".
"De la anuntul de ieri facut public, (...) toate statele contributoare, sefii lor de stat s-au bagat sub birouri, sunt in alerta ca Romania pune veto", a spus Basescu, potrivit Mediafax.

"Nu poti sa mergi in halul acesta la Bruxelles", a adaugat el, mentionand ca si el este pregatit sa foloseasca dreptul de veto, daca se incalca Tratatul.

"De 8 ani n-am vazut niciun stat facand veto in CE atunci cand nu s-a incalcat Tratatul", a precizat el.

Ponta: Basescu iarasi ma confunda cu Boc

Premierul Victor Ponta a declarat, ca reactie, ca Traian Basescu il confunda din nou cu fostii premieri Emil Boc sau Mihai Razvan Ungureanu, afirmand ca seful statului nu trebuie sa se ocupe de guvernare, intrucat atunci cand a facut asta "inima Romaniei a fost oprita, si cea economica si cea sociala".

Basescu: Petrom, parte la ce se va intampla peste 5 ani in Marea Neagra

Basescu a mai spus ca datorita realitatilor din Marea Neagra, vanzarea a 10% din Petrom nu a mai figurat in acordul cu FMI, compania urmand sa fie parte la ce se va intampla peste cinci ani in forajul din aria marina, el adaugand ca si Transgaz a intrat in aceasta "liga"

"Transgaz a intrat in alta liga in momentul de fata dupa ce stim ce stim despre Marea Neagra si e de discutat daca e oportun sa vindem 15%, daca da - cui. Nu cumva ne-ar interesa sa ne luam parteneri dintre cei care vor exploata in Marea Neagra pentru a face investitiile necesare sa poata prelua excedentul de gaze care vor fi destinate vanzarii?”, a spus Basescu.

El a aratat, exemplificand, ca nici Petrom nu a mai figurat, dupa esecul din 2011, in acordul cu FMI pentru vanzarea a 10% datorita acelorasi realitati din Marea Neagra.

"Spre exemplu nu ati mai vazut Petrom, dupa esec, nu l-ati mai vazut in acordul cu FMI pentru vanzarea a 10%. De ce? Din cauza acelorasi realitati din Marea Neagra. Petrom este parte la ce urmeaza sa se intample peste vreo cinci ani in Marea Neagra", a spus Basescu.

Exxon Mobil Exploration and Production Romania Limited, filiala a companiei americane Exxon Mobil, a inceput impreuna cu OMV Petrom, in decembrie 2011, forajul intr-un perimetru petrolier din Marea Neagra aflat in concesiunea companiei romanesti. La inceputul anului, OMV Petrom si Exxon Mobil au anuntat ca au facut o descoperire semnificativa la exploatarile din Marea Neagra, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei.

La Oltchim-un joc de-a privatizarea cu intentia de a prinde un soricel intr-o capcana mare


Presedintele Basescu a mai declarat ca modificarea din caietul de sarcini pentru a lasa sa participe persoane fizice la privatizarea Oltchim i-a fost "dedicata" lui Dan Diaconescu, cu intentia de a a prinde un soricel intr-o capcana mare, el aratand ca e pacat ca un Guvern s-a pretat la asemenea jocuri.

"Nu putem imagina ca am putea sa mai repetam circul de la Oltchim, care a fost un joc de-a privatizarea cu intentia de a prinde un soricel mic intr-o capcana mare si e pacat ca un Guvern s-a pretat la asemenea jocuri", a spus Basescu.

El a facut referire la faptul ca a fost modificat caietul de sarcini pentru a permite unei persoane fizice sa participe la privatizare.
"Ca modificarea caietului de sarcini, sa lasi sa participe persoana fizica - numai n-a spus in caietul de sarcini «persoana fizica Dan Diaconescu». Este clar ca i-a fost dedicata ca sa nu-l poata intreba nimeni nici de datoriile firmelor lui, nici de nimic, numai sa vina la privatizare", a adaugat Basescu.

El a mentionat ca o asemenea privatizare nu este privatizare si ca toata lumea e de acord ca un combinat de talia Oltchim poate fi privatizat cu un partener strategic si nu cu o persoana fizica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri