Inclestarea politica pe axa Palatul Victoria-Palatul Cotroceni continua pe teme europene tratate intr-un mod naiv: presedintele comunica prin intermediul purtatorului de cuvant, iar premierul Victor Ponta vorbeste de cafele baute in carciumi alaturi de Traian Basescu. In acest timp, presa straina explica felul in care Romania a ratat sansa fondurilor europene.
Intrebat unde se va intalni cu presedintele Traian Basescu la Bruxelles, premierul Victor Ponta a declarat ca seful statului vorbeste, din nou, ca la carciuma si ca el nu se intalneste cu presedintele prin carciumi, in general netrecand pe acolo. "Unde, in Grand Place, unde?".

Solicitat sa comenteze declaratia sefului statului referitoare, care a spus ca va da o cafea la Bruxelles, Ponta a raspuns: "Vedeti, si asta e un mod de a vorbi ca la carciuma".

"Din nou Traian Basescu vorbeste ca la carciuma. E presedintele tarii, eu sunt prim-ministru, eu ma duc cu o treaba la Bruxelles, domnia sa cu alta treaba. Nu ma intalnesc prin carciumi cu domnul Basescu. In general nu trec pe acolo", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, vineri seara, daca se va intalni la Bruxelles cu premierul Victor Ponta, raspunzand ca oricand poate sa dea o cafea la hotelul la care va fi cazat.

"Oricand pot sa dau o cafea la hotelul unde sunt cazat in oras, mai ales ca, dat fiind ca incepe joi (reuniunea Consiliului European - n.r.), vreau sa ajung de miercuri exact pentru a intra mai bine in atmosfera si pentru a discuta pe la Comisie", a spus Basescu intrebat daca se va intalni la Bruxelles cu premierul Victor Ponta.

Ponta: Basescu mi-a solicitat pentru Bruxelles specialisti din ministere si pe consilierul meu

Premierul Victor Ponta a declarat ca Traian Basescu i-a solicitat ca din delegatia cu care va merge la Bruxelles la Consiliul European sa faca parte specialisti din ministere si consilierul sau pe probleme de afaceri europene, el dandu-si acordul pentru acest lucru.

Ponta a precizat ca presedintele Traian Basescu a fost deja informat despre stadiul negocierilor, de catre secretarii de stat si de catre consilierii sai persoanli, care au mers la Cotroceni pentru acest lucru.

Intrebat ce specialisti au mers la Cotroceni pentru a-l informa pe presedinte, Ponta a raspuns: "Secretarii de stat, consilierii mei personali care au participat la negocieri, secretarii de stat de la Afaceri Europene, de la Finante, de la Agricultura. Eu am fost de acord ca ei sa faca parte din delegatia presedintelui, mi s-a solicitat acest lucru si, asa cum am anuntat, am fost de acord sa mearga la Bruxelles, sa-l sfatuiasca pe presedinte si sa-i explice lucruri pe care probabil nu le stie sau nu le intelege. E foarte bine cand nu te pricepi sa asculti de cei care se pricep".

Purtatorul de cuvant al presedintelui: Premierul ar trebui sa dea dovada de calm


Purtatorul de cuvant al presedintelui Basescu, Bogdan Oprea, declara, referitor la precizarile premierului cu privire la pozitia Administratiei Prezidentiale legata de declaratii "antieuropene" ale unor "oficiali si politicieni", ca Victor Ponta "ar trebui sa dea dovada de calm si responsabilitate".

Administratia Prezidentiala a transmis, duminica, o declaratie a lui Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, referitoare la "precizarile prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, cu privire la pozitia Administratiei Prezidentiale legata de declaratiile antieuropene ale unor oficiali si politicieni romani, precizari care au fost transmise, duminica, 18 noiembrie, intr-un comunicat de presa".

"Domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta ar trebui sa dea dovada de calm si responsabilitate; o comunicare responsabila la nivel institutional este absolut necesara in interesul tuturor romanilor", se arata in declaratia lui Bogdan Oprea.

Cum am ratat sansa fondurilor europene: riscam sa pierdem 6,7 miliarde euro


Romania a ratat sansa fondurilor europene, un lucru ilustrat, de exemplu, de intarzierile unui santier la Brasov, unde cei 230.000 de locuitori ai orasului asteapta de mai multi ani ca o autostrada sa asigure legatura cu Bucurestiul si o dezvoltare economica sigura, comenteaza AFP.

"Ma intalnesc cu numerosi investitori carora le-ar placea sa vina aici, dar care nu o fac din cauza dificultatilor accesului in regiunea noastra", declara pentru AFP primarul Brasovului, George Scripcaru, fara sa isi disimuleze "frustrarea".

Bruxelles-ul a pus la dispozitia Romaniei suma de 20 de miliarde de euro ca fonduri nerambursabile in perioada 2007-2013, cu scopul de a reduce diferenta de dezvoltare intre aceasta fosta dictatura comunista si Euroa de Vest, in special in domeniul infrastructurii, scrie Jonas Mercier, autorul comentariului AFP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri