Politistul Cristian Cioaca a fost pus sub acuzare pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, disparuta din august 2007, procurorii Parchetului instantei supreme urmand sa ceara arestarea lui preventiva pentru omor, a declarat, miercuri, avocata acestuia, Maria Vasii.
Politistul Cristian Cioaca a fost dus, miercuri, la Parchetul instantei supreme pentru a fi anuntat ca s-a pus in miscare actiunea penala in cazul lui, pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu, noteaza Mediafax.

Totodata, procurorul l-a informat pe Cristian Cioaca si despre faptul ca va cere instantei arestarea lui preventiva, a spus avocata Maria Vasii.
"Nu a fost luata masura de arestare preventiva, Cristian Cioaca este liber. Asteptam sa fim chemati in instanta", a precizat avocata Maria Vasii.

Aceasta a mai spus ca nu stie pe ce se bazeaza propunerea de arestare preventiva si ca va afla acest lucru cand va ajunge in sala de judecata.

La randul sau, Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a spus ca propunerea de arestare preventiva a lui Cristian Cioaca a fost facuta pentru acuzatiile de omor calificat si profanare de morminte, urmand ca dosarul sa fie judecat de Tribunalul Bucuresti.

Avocata Elodia Ghinescu a disparut de la domiciliu in noaptea de 29 spre 30 august 2007 si de atunci trupul ei nu a mai fost gasit, sotul acesteia, politistul Cristian Cioaca fiind principalul suspect in acest caz.

In 13 septembrie, procurorii au facut perchezitii in apartamentul politistului Cristian Cioaca din municipiul Brasov, pe care acesta il detinea impreuna cu fosta sotie Elodia Ghinescu, de unde au prelevat probe noi.

Cioaca a fost dus atunci la apartamentul sau de pe strada Gloriei din cartierul Tractorul, unde se presupune ca ar fi avut loc uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, in urma cu cinci ani.

Procurorii au facut perchezitii in apartament si au preluat noi probe, in prezenta lui Cioaca si a avocatei sale, Maria Vasii.

Avocata a spus ca procurorii au luat urme de pe perete, unde ar fi fost gasite pete de sange "care pot fi urme de peste ani".

In 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescua fost declarata moarta, in urma unei sentinte a Judecatoriei Brasov.

Avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, declara ca data decesului Elodiei Ghinescu a fost stabilita pentru 30 august 2007. Aceasta preciza ca dupa ce decizia va deveni definitiva si irevocabila, se va putea cere trimiterea in judecata a lui Cristian Cioaca pentru omor.

Procurorii Parchetului instantei supreme anuntau, in septembrie 2011, ca asteapta hotararea judecatoreasca de declarare a mortii Elodiei Ghinescu, in acest context analizandu-se posibilitatea trimiterii in judecata a sotului acesteia, polititul Cristian Cioca, principalul suspect in cazul disparitiei avocatei brasovene.

Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Brasov a disparut de acasa la sfarsitul lunii august 2007. Sotul acesteia, politistul Cristian Cioaca, a anuntat Politia despre disparitia femeii abia in 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei acesteia, timp in care barbatul a apelat la cunostinte pentru a intra in corespondenta electronica a avocatei, scopul fiind - potrivit acestuia - acela de a vedea cu ce barbat se conversa.

Cioaca a spus ca doar a cautat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negand faptul ca sotia sa ar fi moarta.

Anchetatorii au luat in calcul, din primele momente, varianta crimei in cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioaca, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului. De altfel, instanta suprema a retinut infractiunea de omor atunci cand anchetatorii au propus arestarea politistului, insa, in lipsa cadavrului, judecatorii l-au eliberat.

foto: Agerpres


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri