O parada militara la care au participat 300 de militari si 30 de mijloace de lupta, printre care TAB-uri, avioane MIG 21 Lancer, dar si aruncatoare de proiectile reactive, a avut loc, sambata, in Piata Avram Iancu din Cluj-Napoca, pentru a marca Ziua Nationala.
Manifestarile de 1 Decembrie au fost organizate, sambata, in Piata Avram Iancu din Cluj-Napoca, de catre Prefectura Cluj si au cuprins un Te Deum, oficiat in Catedrala Mitropolitana, o ceremonie de depunere de coroane de flori la statuia lui Avram Iancu si o parada cu tehnica militara, iar prefectul judetului Cluj, Ioan Gheorghe Vuscan, a rostit un discurs despre semnificatiile istorice ale Zilei Nationale, scrie Mediafax.

Astfel, au fost depuse coroane de flori din partea institutiilor statului, a unor asociatii si organizatii, partide si aliante politice, singura formatiune parlamentara care nu a depus coroane fiind UDMR.

La parada militara care a urmat au participat detasamente de militari si tehnica de lupta ale Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Administratiei si Internelor, manifestarea fiind condusa de colonelul Petru Pah, loctiitorul sefului de stat major al Diviziei 4 Infanterie "Gemina".

Au defilat prin fata oficialitatilor locale si judetene 300 de militari din Batalionul 811 Infanterie Dej, Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan" Bistrita, Regimentul 55 Rachete Antiaeriene "Andrei Muresianu", Batalionul 317 Cercetare "Vladeasa", Gruparea Mobila de Jandarmi Cluj, Scoala de Agenti de Politie Cluj-Napoca, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Avram Iancu".

De asemenea, la parada au putut fi vazute TAB-uri model B.33 "Zimbru", transportoare cu aruncator calibru 82 milimetri, autocamioane DAC 665 T care au tractat aruncatoare calibru 120 milimetri si tunuri antiaeriene, masini de lupta din dotarea Complexului de Rachete Antiaeriene, aruncatoare de proiectile reactive, un vehicul Uro Vamtac, autostatii radio Panther, autospeciale de interventie ale Politiei, Jandarmeriei, SRI si ISU.

Piata Avram Iancu a fost survolata si de trei avioane de lupta supersonice de tip MIG 21 Lancer de la Baza 71 Aeriana Campia Turzii.

La manifestarile desfasurate in Piata Avram Iancu au asistat cateva sute de persoane.

Primaria Cluj-Napoca va organiza, sambata seara, in Piata Unirii, un spectacol folcloric, concerte sustinute de trupele Compact si DJ Project si o retragere cu torte, iar programul se va incheia cu un foc de artificii cu o durata de 15 minute, in Piata Avram Iancu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri