Coordonatorul de campanie al ARD, Adriean Videanu, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca evolutia macroeconomica dupa sapte luni de guvernare Ponta este "absolut dezastruoasa", Victor Ponta si USL distrugand "pas cu pas" economia nationala.
"Din pacate, evolutia macroeconomica dupa sapte luni de guvernare Ponta este una absolut dezastruoasa pentru Romania. Victor Ponta si USL distrug pas cu pas economia romaneasca. Am putea spune, practic, ca daca nu am fi avut Guvern timp de sapte luni, situatia din Romania ar fi fost mai buna decat cea cu Guvernul Ponta si cu deciziile proaste luate de Guvernul Ponta – taierea investitiilor la rectificarea bugetara, blocarea fondurilor europene, socul produs in economie prin intrarea in insolventa a Hidroelectrica, inchiderea Oltchim, dar si fuga investitorilor straini", a sustinut Videanu (foto).

Potrivit afirmatiilor sale, Victor Ponta "i-a furat" fiecarui roman, in medie, lunar, peste 100 lei "din portofel", relateaza Mediafax.

"Revenirea salariilor bugetarilor, anuntata de Guvernul Boc si de Guvernul Ungureanu, nu numai ca este mancata de inflatie si de cresterea produselor de baza, dar aceasta majorare, incepand cu 1 decembrie, pentru a acoperi toate aceste cresteri, ar fi trebuit sa fie minim 9,6% fata de 7,4%. Domnule Ponta, le-ati furat romanilor mai mult decat le-ati dat pe un document semnat de Guvernul Boc", a sustinut democrat-liberalul.

El a mai declarat ca, dupa cum arata evolutia economica a Romaniei "nu mai e important cine guverneaza, ci daca Romania mai poate fi guvernata dupa 9 decembrie, fiindca este posibila izolarea Romaniei in UE si acesta este obiectivul USL, urmat apoi de scoaterea Romaniei din UE".

"Evolutia indicatorilor macroeconomici, mai 2012 comparativ cu mai 2011, care coincid cu plecarea lui Mihai Razvan Ungureanu din Guvern, si indicatorii, la numai cateva luni, septembrie 2012, comparativ cu 2011, ne arata ca indicatorii principali, in mai totul era pe plus. In mai 2012, productia industriala era cu plus 3,1%, industria prelucratoare avea un plus de 2,6%, energia electrica si termica avea un plus de 10,5, lucrarile in constructii aveau un plus de 19,2", a subliniat fostul ministru.

El a adaugat ca volumul cifrei de afaceri in comert, transporturi si comunicatii avea un plus de 8,7, cu un specific pe transporturi si comunicatii de 2,1.

"Exporturile aveau un plus de 3,8 milioane euro si importurile, o reducere de 0,4. La distanta de numai patru luni, toti indicatorii sunt pe minus. Productia industriala are o cadere de 4 puncte procentuale, industria prelucratoare un minus de 5 puncte. Energia termica si electrica nici ea nu se simte foarte bine cu un plus de doar 0,4. Constructiile sunt intr-o cadere dramatica in Romania - minus 6 puncte.
Volumul cifrei de afaceri este de minus 2,5. Scad exporturile(9%), scad importurile (-8%). Scad importurile de completare pentru productia interna si pentru reexport. Este un lucru dezastruos pentru Romania", a detaliat Videanu.

In opinia sa, toate acestea vor aduce intrarea Romaniei in recesiune, iar anul 2012 se va inchide pe minus - intre 0,5% si aproape 1%.
Pe de alta parte Videanu a facut un apel la liderii USL pentru a participa la dezbateri privind gasirea unor solutii pentru relansarea economiei romanesti.

"Lipsa unui dialog pentru solutiile economice pe care partidele le propun pentru Romania ne face sa ne indreptam catre o dezbatere cu mediul de afaceri, societatea civila, sindicatele. Reiteram invitatia USL-ului de a participa la dezbateri pe solutiile economie pentru Romania. Facem apel la mediul academic, la mediul universitar sa genereze si dansii voluntari dezbateri fiindca, deja, lucrurile devin extrem, extrem de ingrijoratoare", a mai spus Videanu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri