USL a castigat 58,61%% din voturile pentru Camera Deputatilor si 60,07% la Senat, dupa numararea voturilor din 99,56% din sectii, ARD avand 16,52% la Camera si 16,72% din voturi la Senat, potrivit BEC, citat de Mediafax.

O veste formidabila despre alegeri: s-au terminat! Tu ce propui pentru agenda de guvernare?

De asemenea, PPDD a obtinut 13,98% la Camera Deputatilor si 14,63% la Senat, iar UDMR - 5,15% la Camera si 5,25% la Senat.

Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a precizat ca mai sunt de centralizat datele din judetele Arad, Galati, Prahova, Vrancea si din Municipiul Bucuresti.

Prezenta la vot, conform datelor centralizate pana la acest moment, a fost de 41,76%.

La alegerile de duminica, USL a castigat, la Senat, un numar de 4.439.884 voturi, iar la Camera Deputatilor - 4.327.475 voturi.
Alianta Romania Dreapta (ARD) a intrunit, la Senat, 1.236.144 voturi, in timp ce candidatii acestei aliante au reusit sa cumuleze la Camera 1.219.937 voturi.

PPDD cumuleaza la nivel national, pentru Senat, 1.081.601 voturi valabil exprimate si, pentru Camera Deputatilor, 1.032.208 voturi.

Potrivit datelor partiale prezentate de BEC, UDMR a obtinut, pentru Senat, 388.372 voturi, iar pentru Camera Deputatilor 380.513 voturi.

Potrivit datelor centralizate de BEC pana luni, la ora 17.00, ceilalti competitor electorali care au propus candidati in alegerile parlamentare de duminica nu au reusit sa treaca pragul electoral de 5%.

Aceste rezultate au fost obtinute prin centralizarea unui numar de 18.681 sectii de votare din cele 18.762 existente (99,56%).

Purtatorul de cuvant al BEC a precizat ca urmatoarele date privind rezultatul alegerilor vor fi comunicate marti, la ora 14.00. Tot marti, BEC va analiza contestatiile depuse de competitorii electorali.

Hasotti: Sunt ferm impotriva unei aliante la guvernare cu UDMR

Ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Hasotti, care, potrivit numaratorii paralele a USL, va obtine un nou mandat de parlamentar, a declarat, potrivit Mediafax, ca este ferm impotriva unei aliante la guvernare a USL cu UDMR.

"Sunt ferm impotriva unei aliante la guvernare cu UDMR", a spus Hasotti.

Intrebat de ce este impotriva acestei aliante, liberalul a raspuns: "Pentru ca nu este cazul si pentru ca asta am promis electoratului, ca UDMR sa ramana in opozitie".

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica seara, ca a discutat cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si de luni vor incepe discutiile pentru crearea unei majoritati constitutionale cu Uniunea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri