Un cetatean irakian a fost retinut de de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pentru tentativa de asasinat asupra diplomaticilor britanici si ai SUA din Romania.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala efectueaza cercetari fata de inculpatul Khr Karim Friad, 38 de ani, cetatean irakian, pentru savarsirea infractiunilor prev. de art.2 alin.1 pct.1 din Legea nr.61/1991 si art.32 alin.1 lit. « g » in ref. la art.32 alin.1 lit. « a » din Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului, precizeaza intr-un comunicat de sambata DIICOT.

Concret, spune sursa citata, joi, 13 decembrie 2012, inculpatul Khr Karim Friad a fost depistat in flagrant delict, pe raza municipiului Bucuresti, in zona sediului ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, avand asupra sa un cutit cu lungimea de 22 cm.

Din cercetari a rezultat ca inculpatul, adept al regimului Sadam Hussein, s-a deplasat pe teritoriul Romaniei in scopul savarsirii de acte teroriste, respectiv cu intentia de a comite infractiuni contra vietii, integritatii corporale sau sanatatii unor reprezentanti diplomatici ai Marii Britanii si SUA in Romania, in semn de protest fata de actiunile intreprinse de guvernele acestor state pe teritoriul statului irakian, arata DIICOT.

Procurorii DIICOT au colaborat in instrumentarea cauzei cu ofiterii de politie judiciara din cadrul DCCO - Biroul de Investigare a Terorismului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri