Guvernul USL va avea 22 de ministere, PSD primind Buget, Aparare, Externe, Energie, Comunicatii, Administratie, Dezvoltare, Industrie, Fondurile UE, Educatie, Mediu, Mari Lucrari Publice, iar PNL - Finante, Sanatate, Cultura, Agricultura, Transport, Interne, Munca, Paduri, IMM, Justitie si Economie.
Surse politice au declarat, potrivit Mediafax, ca PSD si PNL vor avea cate 11 ministere in viitorul Guvern, urmand sa existe si trei ministri delegati, pentru Dialog Social, Cercetare si, posibil, pentru Romanii de pretutindeni.

Astfel, PSD ar urma sa gestioneze Bugetul, Apararea, Externele, Energia, Comunicatiile, Administratia, Dezvoltarea Regionala, Industria si Comertul, Fondurile Europene, Educatia, Mediul si Marile Lucrari Publice.

Potrivit surselor, PNL ar urma sa gestioneze Finantele, Sanatatea, Cultura, Agricultura, Transporturile, Internele, Munca, Padurile si Apele, IMM-urile, Turismul si Mediu de afaceri, Justitia si Economia.

Potrivit surselor, se poarta inca discutii privind modul in care se va gestiona Relatia cu Parlamentul, la nivel de minister sau de departament.

Cabinetul Ponta va avea 4 vicepremieri

Noul Cabinet Ponta va avea patru vicepremieri, respectiv Liviu Dragnea (PSD), Daniel Chitoiu (PNL), Gabriel Oprea (UNPR) si Nicolae Paun (minoritati nationale), acesta din urma va conduce si Ministerul pentru Minoritati, au declarat pentru Mediafax surse din USL

Conform surselor citate, Liviu Dragnea va detine si portofoliul Administratiei si Dezvoltare Regionala.

Daniel Chitoiu va fi si ministru al Finantelor, au relalatat sursele citate.

In privinta lui Gabriel Oprea inca se negociaza daca acesta va fi vicepremier fara portofoliu sau va fi si ministru pe un domeniu.

OPINIE despre proiectul unui aparat de stat mai mare

Claudiu Vrinceanu, redactor sef al publicatiei wall-street.ro, comenteaza in editorialul Cum imi petrec sfarsitul lumii: ADEVARATUL final problema unui aparat birocratic mai mare.

"12 decembrie. Nu mai e asa mult timp pana la presupusul sfarsit al lumii si marele aparat de stat vrea sa devina si mai obez: cica Ministerul Finantelor s-ar imparti in doua portofolii, dupa modelul francez, iar Ministerul Economiei in alte trei ministere. Ma pun din nou in pielea antreprenorului si intreb pe un ton sperios: “Dar ANAF-ul, al cui va fi?”. Altfel spus, in termeni economici, urmeaza sa avem un aparat birocratic mai mare, va sa zica mai multe institutii carora le vor lipsi criterii obiective de alocare a banilor catre investitii publice". Citeste articolul de opinie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri