Omul de afaceri Dinu Patriciu urmeaza sa fie operat in Aglia, unde va fi supus unui transplant de ficat, in conditiile in care de mai multe saptamani se zvoneste ca miliardarul ar suferi de ciroza, scriu jurnalistii de la b1.ro.
Pe de alta parte, Jurnalul National scrie ca operatia ar avea loc la o clinica de lux din Milano, iar interventia costa in jur de 150.000 de euro.

Peter Imre, directorul Adevarul Holding, companie care pana de curand a fost in proprietatea lui Dinu Patriciu (foto), a declarat ca stia ca are probleme de sanatate. "Sper sa-si rezolve aceste probleme si sa traiasca multi ani de acum inainte", a afirmat Imre la Realitatea TV.

In luna octombrie, atunci cand au mai existat zvonuri legate de sanatatea sa, Patriciu a dezmintit, tot la Realitatea TV, ca ar avea probleme.

Sotia lui Dinu Patriciu cere partajul


Recent, sotia lui Dinu Patriciu a cerut separatia judiciara a bunurilor detinute in comun, acuzandu-l ca, pe fondul unor relatii extraconjugale si al unei stari de sanatate precare, a instrainat bunuri comune si a garantat obligatiii asumate scriptic in favoarea celei cu care are o relatie extraconjugala.

Dana Patriciu a argumentat ca este casatorita cu Dinu Patriciu din 1994, iar in timpul celor 18 ani de casnicie au dobandit impreuna bunuri imobile si mobile, inclusiv tablouri, bijuterii, actiuni/parti sociale la diverse societati din Romania, Elvetia, Anglia, Luxemburg, Olanda, Germania, Franta, Georgia, Cipru. Ea a indicat o cota de contributie de 50% la dobandirea acestor bunuri.

Ea sustine ca Dinu Patriciu a dispus de bunuri comune reprezentand piese de moblier si de decor si ca mai multe obiecte de uz personal si cadouri au disparut din resedinta situata la Silistea Snagovului. Ea afirma ca, prin actiunile sotului sau, patrimoniul comun a fost mult diminuat, iar stabilitatea economica a familiei este pusa in pericol in mod real.

Dana Patriciu isi motiveaza gestul, precizand ca, in pofida incercarilor repetate de a-si determina sotul sa inceteze cu acest comportament, nu au reusit sa ajunga la o intelegere amiabila, ceea ce face necesara interventia instantei de judecata.

Prin urmare, ea cere separatia judiciara a bunurilor comune obtinute in timpul casatoriei, modificarea regimului matrimonial din regimul comunitatii legale in regimul separatiei de bunuri, precum si lichidarea comunitatii de bunuri si partajul bunurilor comune obtinute in timpul casatoriei.

Si-a gajat tablouri catre firme din Elvetia sau Cipru


Omul de afaceri Dinu Patriciu si-a gajat tablouri din colectia personala, cu o valoare de achizitie de peste 2 milioane de euro, catre firme pe care le controleaza, inregistrate in Elvetia sau Cipru, precum si catre persoana cu care se presupune ca are o relatie extraconjugala.

Incepand din toamna anului trecut, Patriciu a constituit gaj in favoarea DP Holding (Elvetia), Veridesco Limited (Cipru) si Melanie Anne Chen, pentru circa 80 de tablouri din colectia personala. Melanie Chen este membru in boardul director al DP Holding si presedinte executiv al Marine Resources Exploration International BV, firme detinute de Patriciu.

Majoritatea lucrarilor au fost cumparate de la casa de licitatii Artmark, unele dintre acestea chiar dupa incheierea licitatilor, daca nu au existat cumparatori care sa ofere pretul minim din evaluare.

Sase tablouri l-au costat pe omul de afaceri mai mult de 100.000 de euro fiecare: Nicolae Tonitza – Afize (160.000 de euro), Nicolae Grigorescu – Panselute (115.000 de euro), Stefan Luchian - Flori de primavara (155.000 de euro), Stefan Luchian – Garoafe (140.000 de euro), Stefan Luchian – Maci (132.000 de euro), Ion Tuculescu - Mare fermecatoare (105.000 de euro).

Patriciu detine in colectie si una dintre lucrarile lui Tonitza "Nud in Iatac", doua dintre acestea, denumite studii, fiind vandute cu pana in 100.000 de euro, in timp ce versiunea finala a fost achizitionata la o licitatie organizata de Artmark pentru aproape 300.000 de euro.

Anul acesta, Dinu Patriciu a avut dificultati financiare atat cu Adevarul Holding SRL, cat si cu firma Mic.ro Retail SRL care a intrat in faliment, pe lista creditorilor existand peste 1.200 de societati si persoane fizice si aproximativ 5.000 de salariati neplatiti. Printre societatile pagubite se numara Mercadia Holland BV, actionarul majoritar al Mic.ro. Pentru garantarea unor imprumuturi luate de Mercadia Holland BV de la BCR, Dinu Patriciu a gajat cu disponibilitatile bancare ale Mic.ro si cu alte bunuri ale acestei societati.

Surse din mediul de afaceri sustin ca datoriile lui Dinu Patriciu se ridica la aproximativ 100 de milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri