Deputatul PNL George Becali a declarat, vineri, ca nu isi va declara banii detinuti in conturile bancare nici daca ANI "se da peste cap", mentionand ca daca Agentia il va trimite in judecata va declara legea de functionare a ANI neconstitutionala.
Becali a fost intrebat despre omisiunile din declaratia de avere completata in luna decembrie, la inceputul mandatului de deputat, avand in vedere ca risca sanctiuni din partea Agentiei Nationale de Integritate. "Numai asa, ca sa-mi bat joc de ANI", a raspuns Becali, citat de Mediafax.

Deputatul PNL a fost intrebat daca anul trecut a avut venituri mai mari de 5.000 de euro, daca a vandut vreun teren, din moment ce in declaratia de avere nu a mentionat nimic in acest sens.

"Nu mai tin mine", a replicat Becali.

El a mai fost intrebat daca are conturi bancare in care sa detina sume, avand in vedere ca nici in acest caz nu a facut precizari in declaratia de avere.

"Am si nu spun niciodata, nu ma obliga nimeni, poate sa se dea si peste cap ANI (...) ca nu dau niciodata numele de cont, banii din cont, nu-i scriu niciodata in vreo declaratie banii mei", a sustinut Becali.

In legatura cu faptul ca este obligat de lege sa declare sumele detinute in conturile bancare daca acestea depasesc 5.000 de euro, deputatul PNL a spus: "Daca vreodata o sa existe un proces in sensul asta, o sa declar legea neconstitutionala, pentru ca nu ma obligi pe mine ca sa-ti spun eu tie banii mei".

Becali a fost intrebat cum va declara legea ANI neconstitutionala. "O declar neconstitutionala daca va fi cazul, daca voi fi dat in judecata pe tema asta (...) Nu pot sa o declar acuma. Cand nu o sa fie Zegrean si cu Aspazia Cojocaru, atunci am sa o declar, cand o sa plece aia de acolo", a spus Becali.

Imprumut catre SC UM Dragasani de 1 milion de euro, nu de 10 miliarde de euro

Deputatul PNL George Becali a declarat, vineri, ca suma de 46 de miliarde de lei mentionata in declaratia de avere ca imprumut pentru SC UM Dragasani este exprimata in lei vechi, adica un milion de euro.

Becali a fost intrebat cum este posibil sa imprumute 46 de miliarde de lei, echivalentul a 10 miliarde de euro, catre UM Dragasani, dupa cum a mentionat in declaratia de avere completata in luna decembrie.

"46 de miliarde sunt 46 de miliarde de lei vechi, deci un milion de euro", a raspuns Becali.

De asemenea, intrebat de ce nu a declarat cladirile pe care le detine in Bucuresti si in Pipera, Becali a raspuns: "Palatul nu e al meu, e al copiilor. Casa nu e mea, e a mamei".

George Becali sustine in declaratia de avere semnata in 18 decembrie 2012 ca a obtinut in plus fata de momentul in care isi depunea candidatura pentru postul de deputat circa 17 hectare de teren intravilan in Bucuresti, majorand astfel suprafata unui teren in posesia caruia a intrat in anul 2007, prin "concesiune de drepturi". Astfel, deputatul PNL ajunge sa detina in Capitala terenuri intravilane de aproximativ 41 de hectare.

De asemenea, omul de afaceri si-a mentinut suprafetele de teren in Voluntari: 205 hectare teren agricol, 22 de hectare de padure si 12 hectare de teren extravilan. El mai are terenuri agricole in Otopeni (10 hectare), Balotesti (25 hectare), Pitesti (100 hectare).

Totodata, Becali mentioneaza un teren agricol detinut in Braila inca din 2007, dar pe care nu l-a mentionat in declaratia de avere din octombrie, omitand sa mentioneze suprafata acestui teren.

Deputatul PNL si-a pastrat cele patru autoturisme: Mercedes, Maybach, Audi si BMW, dar si bijuteriile de 50.000 de euro si ceasurile de 250.000 de euro.

Becali precizeaza ca detine 85,7% din actiunile de la SC Avicola Iasi SA, in valoare de 25.064.765 de lei, 71,5% din actiunile SC Arcom SA in valoare de 1.835.702 de lei, 90,7% din actiunile SC UM Dragasani in valoare de 8.136.460 de lei, dar si 33,33% din actiunile European Imob. Develop cu o valoare de 128.400 de lei.

Potrivit declaratiei de interese, Becali mai detine 80% din actiunile SC Romes SA in valoare de 1.529.940 de lei.
In ceea ce priveste imprumuturile acordate, deputatul PNL sustine, spre deosebire de luna octombrie, ca a imprumutat SC UM Dragasani cu 46 miliarde de lei, echivalentul a peste 10 miliarde de euro.

De asemenea, la imprumutul acordat catre FC Steaua SA de 6.235.500 de lei se adauga 38.764.500 de lei, suma totala a imprumutului acordat ajungand la 45.000.000 de lei.

Becali mai are imprumuturi acordate catre Viorel Tudorache (2.600.000 de euro), SC Avicola Iasi SA (26.295.954 de lei), Horia Culcescu (18.000.000 de euro), Costel Bucur (5.300.000 de euro), Teia Sponte (3.000.000 de euro), Gheorghe Goga (800.000 de euro), Vasile Geambazi (18.000.000 de euro), Aurelian Constantin (1.000.000 de euro), dar si pentru rude de gradul II de 4.000.000 de lei.

Omul de afaceri mai sustine ca detine in Zimnicea 100 de locuinte sociale in constructie, in valoare de 1.000.000 de euro, respectiv sase blocuri de cinci etaje cu o suprafata de 84.775 de metri patrati.

Becali nu face referire in declaratia de avere nici la casa din centrul Capitalei, nici la casa din Pipera, conturi bancare sau venituri realizate in ultimul an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri