Vicepresedintele PDL Raluca Turcan spune ca isi doreste ca in partid competitia "sa nu fie un razboi cu sange pe pereti", sustinand ca ar fi "cea mai mare greseala a PDL" si ca foarte multi ar fi in situatia sa strige "revansa", dar nu intotdeauna cei care striga acest lucru sunt cei merituosi.
Intrebata, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sibiu, cine crede ca are cele mai mari sanse sa conduca PDL, Turcan a spus ca nu stie cine va candida, dar ca aceasta competitie nu ar trebui sa fie "un razboi cu sange pe pereti", scrie Mediafax.

"Nu stiu cine va candida. Nu stiu ce fel de competitie va fi. Eu imi doresc un singur lucru: ca in aceasta competitie interna sa nu fie un razboi, cum spuneau unii, cu «sange pe pereti». Ar fi cea mai mare greseala pe care ar putea sa o faca PDL. In acelasi timp nu vreau sa fie o competitie a intereselor personale, vreau sa fie o competitie a intereselor pentru partid. Sunt o mare sustinatoare a intereselor temeinice, si nu heirupiste si emotionale sau de orgolii a problemelor din PDL. Daca vrem sa strigam «revansa» e foarte usor. Foarte multi dintre noi am fi in situatia sau in punctul in care am putea sa strigam «revansa», dar nu e bine pentru PDL pentru ca nu intotdeauna cei care striga «revansa» sunt si cei merituosi", a spus Turcan.

Intrebata daca va conta, la o viitoare conventie a partidului, parerea lui Traian Basescu, Turcan a spus ca presedintele inca nu s-a manifestat in acest sens.

"Pana acum presedintele Traian Basescu nu s-a implicat in interiorul PDL, deci nu stiu daca o va face. Evident ca, la conventia trecuta, presedintele l-a sustinut in mod public pe Emil Boc. Nu stiu daca se va implica in acest moment", a spus deputatul de Sibiu.

Intrebata daca este posibil ca PDL sa fie condus de o femeie, Raluca Turcan a afirmat ca nu se pune problema unor "discutii sexiste", ci a performantei si a credibilitatii in interiorul, dar mai ales in exteriorul partidului.

"Cred ca PDL trebuie condus de oameni cu performanta, oameni care sa stranga alti oameni in jurul lor, indiferent daca este vorba de o femeie sau de un barbat. Aici nu cred ca se pune problema unei discutii sexiste. Cred ca se pune problema performantei si credibilitatii politice si nu neaparat in interiorul partidului, cat in exterior. Pentru ca forta unui partid vine din capacitatea lui de a se raporta la electorat, la cetateni", a declarat Raluca Turcan.

In ceea ce priveste reactia colegilor din partid care au avut pozitii publice in neconcordanta cu interesul partidului, Raluca Turcan a spus ca "momentul si locul in care se plaseaza diferiti colegi sunt alese de ei" si ca nu este adepta excluderii acestora din PDL.

"Niciodata nu am fost adepta eliminarilor din partid, ci am fost o sustinatoare a ocuparii de fiecare a locului cel mai potrivit. Pana la urma, momentul si locul in care se plaseaza diferiti colegi de partid evident ca sunt alese de ei si nu pot eu sa fac aceasta selectie, insa niciodata nu am fost adepta excluderii din PDL", a conchis Turcan.

In urma esecului de la alegerile parlamentare din decembrie 2012, PDL a avut in 14 decembrie o reuniune a Colegiului Director la care s-a stabilit convocarea Consiliului National de Coordonare (CNC) pentru 23 februarie 2013, cand ar urma sa se stabileasca organizarea Conventiei Nationale Extraordinare a partidului pentru alegerea unei noi conduceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri