Noua persoane - dintre care sase in Franta, doua in Spania si una in Portugalia - au murit in urma intemepriilor, care, de asemenea, au creat haos pe aeroportul londonez Heathrow, unde sute de zboruri au fost anulate, sambata, relateaza AFP.
In Franta, unde a nins in jumatatea de nord si in partea de sud-vest, cinci persoane au murit vineri seara, iar alte 12 au fost ranite in Lozère (sud), in doua accidente cauzate de conditii de "freezing rain", scrie Mediafax.

Accidentul cel mai sangeros s-a produs intre doua camioane si doua masini si s-a soldat cu trei morti.

Aceste trei victime erau militari care mergeau sa se alature unei unitati ce urma sa plece in Mali, unde armata franceza sustine armata tarii sa se opuna avansului unor grupari islamiste.

De asemenea, un cuplu de spanioli a murit intr-un accident in lant, in care au fost implicate zece masini si un camion, in aceeasi regiune.

In plus, in apropiere de Tours, in partea central-vestica a Frantei, un automobilist a murit pe o autostrada, dupa ce a fost implicat intr-un accident cu un vehicul de salvare.

In Alpi, un autocar care transporta turisti rusi s-a rasturnat sambata pe o autostrada, un accident soldat cu 20 de raniti.

In Spania, in portul Cartagena (sud), doua persoane au murit dupa ce peste ele s-a prabusit un zid, doborat de rafale de vant.

Ministerul de Interne a declansat dipozitivul de alerta, avertizand asupra riscului ninsorii si unor ploi torentiale in tara, dar si unor rafale de vant cu viteza de pana la 100 de kilometri pe ora.

In Portugalia, ploaia si rafale de vant violente au cauzat moartea unei persoane si ranirea altor doua. Un barbat, in varsta de 85 de ani, izbit de rafale de vant de intrarea in casa, la Abrantes (centru), a murit din acuza unui traumatism cranian.

O fata in varsta de 13 ani si un baiat in varsta de 18 ani au fost raniti dupa surparea unui cos de fum, la Agualva, la periferia din vestul Lisabonei.

In urma unor alunecari de teren, inundatii, prabusirii unor arbori si unor structuri de mici dimensiuni, Autoritatea nationala portugheza pentru Protectie Civila a semnalat aproximativ 3.900 de incidente, incepand de vineri, de la ora locala 8.00 (10.00, ora Romaniei), si pana sambata, la ora locala 12.30 (14.30, ora Romaniei).

In Marea Britanie, sute de zboruri au fost anulate din cauza ninsorii, incepand de vineri, pe aeroportul londonez Heathrow, primul in lume ca trafic international de pasageri.

Vineri, peste 400 de zboruri au fost anulate, iar televiziunile britanice au difuzat sambata imagini cu pasageri dormind, uneori pe podea, intr-unul dintre terminalele aeroportului, unde au fost nevoiti sa petreaca noaptea de vineri spre sambata.

Sambata, in pofida unei ameliorari a conditiilor meteorologice, aproximativ 100 de zboruri au fost anulate, doua treimi dintre ele fiind curse la plecare.

Compania Eurostar a anuntat ca trenurile sale continuau sa inregistreze, sambata, "intarzieri usoare", din cauza ninsorilor si ghetii, fenomene prezente atat in Marea Britanie, cat si in nordul Frantei.

Aproximativ 900 de locuinte erau private, in continuare, de electricitate in Irlanda de Nord.

In Franta, aproximativ 100 de pasageri ai unui zbor al companiei low-cost Ryanair cu destinatia Pisa (Italia) au fost nevoiti sa petreaca noaptea de vineri spre sambata pe aeroportul din Beauvais, dupa anularea cursei.

In Spania, pagubele cauzate de rafalele de vant au provocat intarzieri unor trenuri de mare viteza care asigurau legatura intre Madrid si alte orase importante din tara, ca se exemplu Sevilla si Valencia.

In Portugalia, sase zboruri cu plecare de la Lisabona catre nordul Europei au fost anulate, iar alte 23 de zboruri spre capitala portugheza au fost deviate, sambata dimineata, catre Faro (sud), Porto (nord) sau Spania vecina, din cauza unor rafale de vant de pana la 130 de kilometri pe ora.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri