Vicepresedintele PNL Daniel Chitoiu a declarat, marti seara, ca USL ia in considerare varianta in care alegerile prezidentiale din 2014 sa fie organizate concomitent cu cele europarlamentare, existand ideea la nivelul USL ca presedintele sa-si preia mandatul mai tarziu.
Premierul Victor Ponta a anuntat, de asemenea, astazi, ca a discutat cu presedintele Traian Basescu despre posibilitatea ca alegerile prezidentiale sa fie organizate in luna mai sau iunie 2014, simultan cu alegerile europarlamentare, dar ca nu a primit inca un raspuns din partea acestuia, scrie Mediafax.

La randul sau, purtatorul de cuvant Bogdan Oprea a spus ca presedintele Traian Basescu "nu are o pozitie oficiala" referitoare la propunerea avansata de premierul Victor Ponta privind devansarea alegerilor prezidentiale din 2014 in mai-iunie si cuplarea cu alegerile europarlamentare. Basescu a participat, la inceputul anului, la o sedinta a CSM, declarand, cu acea ocazie, ca nu a acceptat si nu va accepta, pentru restul de mandat de "18-19 luni", interventii politice in Justite.

"Asa ca nu o voi face acum pe ultimele luni de mandat, mai am 18-19 luni de mandat, pana imi termin al doilea mandat. Nu imi voi compromite mandatul pe chestiuni din astea", spunea presedintele, vorbind despre acceptarea influentelor politice in justitie. Actualul mandat al presedintelui se termina in decembrie 2014.


Stanisoara: Argumentele lui Ponta sunt demagogice si hilare


Prim-vicepresedintele PDL Mihai Stanisoara a declarat, miercuri, ca organizarea simultana a alegerilor europarlamentare si prezidentiale ar insemna o diminuare care nu-si are rostul a mandatului presedintelui si a aratat ca argumentele invocate de Ponta sunt demagogice si hilare.

"Nu sunt de acord cu aceasta comasare a alegerilor. Ar insemna o diminuare a mandatului presedintelui, care nu-i vad rostul", a spus Mihai Stanisoara.

El a spus ca argumentul invocat de Victor Ponta pentru comasarea alegerilor, referitoare la o singura campanie electorala intr-un an, este "pur demagogic".

"Anul trecut cand au pus tara pe butuci cu un referendum si cu scandaluri nu i-a interesat acest lucru. Este hilar", a adaugat Stanisoara.

El a mai spus ca nici macar in spatele acestei propuneri nu sta dorinta de reducere a cheltuielilor cu alegerile, ci este vorba de un scop politic.

"Este vorba de un scop politic dat de faptul ca aceste cateva saptamani ale Guvernului Ponta II au aratat ca guvernarea nu este usoara pentru ei, sunt constienti ca scad in sondaje, in preferintele oamenilor cu fiecare timp care trece, si e limpede teama acestora de pierdere a alegerilor, care ii face sa incerce alte solutii", a mai spus Stanisoara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri