Aproximativ 30 de romani care lucreaza in Italia ca soferi de camioane, dar sunt angajati de patronul italian la o firma din Arad, reclama ca nu mai sunt platiti de patru luni, de trei zile ei declansand un protest in Brescia, in timp ce o plangere a fost depusa, miercuri, la ITM Arad.
Muncitorii romani au declansat o greva in Italia, protestand cu autocamioanele pe marginea autostrazii din regiunea Brescia, in timp ce un grup de reprezentanti au venit in Arad pentru a se plange autoritatilor, scrie Mediafax.

Reprezentantul protestatarilor, Florin Dragomirescu, a declarat ca s-a adresat Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Arad in numele tuturor celor 28 de angajati romani ai firmei, care au semnat cu totii o reclamatie.

Conform sursei citate, romanii lucreaza pentru un patron din Montichiari, regiunea Brescia, dar de un an si jumatate acesta si-ar fi inchis firma din Italia pentru a deschide una in Arad, astfel ca toti angajatii romani ar fi fost transferati pe noua firma.

"In noile conditii, noi eram platiti cu salariul minim pe economie din Romania, la care se adauga diurna in euro, avand in vedere ca traim si lucram in Italia, astfel ca primeam pana in 1.500 de euro pe luna. Salariile din Romania nu le-am primit in tot acest timp, iar diurnele, adica principala sursa de venit a noastra, nu ne-au fost achitate din octombrie", a sustinut Dragomirescu.

El a afirmat ca romanii, care sunt din mai multe judete ale tarii, nu au beneficiat de concedii sau alte drepturi prevazute de legislatia romana.

"Se pare ca patronul a avut de gand sa scape de taxele mari din Italia, iar acum nu mai vrea sa ne plateasca nici pe noi. Ne-a spus deja ca suntem liberi, sa nu ne mai intoarcem", a declarat el.

Acesta si alti angajati veniti in tara pentru a se plange autoritatilor au spus ca ceilalti colegi protesteaza de trei zile in Brescia, sechestrand camioanele patronului pana cand isi vor primi banii.

Oamenii au declarat ca au de recuperat 5.000-6.000 de euro de persoana, ceea ce ar insemna ca patronul italian le-ar datora, in total, circa 150.000 de euro.

O parte dintre angajati, care locuiesc cu chirie, afirma ca patronul, cel care le-a contractat locuintele, le retine lunar cate 450 de euro pentru chirie si intretinere, dar ca nu a mai platit facturile de cateva luni, astfel ca din noiembrie nu mai au apa, curent si incalzire.

Inspectorii ITM Arad au inregistrat plangerea si urmeaza sa desfasoare cerectari la firma din Arad.

Reprezentantii locali ai firmei au refuzat sa ofere informatii, afirmand ca niciun superior care poate da declaratii nu se afla in tara.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri