Boris Johnson si-a exprimat ingrijorarea fata de numarul de imigranti romani si bulgari ce ar putea sa soseasca in Marea Britanie anul viitor si a indemnat Guvernul sa ia in considerare adoptarea de noi masuri care se impiedice acest lucru, relateaza Daily Express in editia online de joi.
Intrand in puternica dezbatere cu privire la imigratie, primarul Londrei a avertizat ca pot aparea probleme "semnificative" la nivelul capitalei britanice dupa anularea restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor, in decembrie, scrie Mediafax.

Este impotanta "analizarea impactului accesului Romaniei si Bulgariei" fara ingradire in Marea Britanie, a subliniat Johnson, sugerand ca, in opinia sa, este necesar ca ministrii britanici sa incerce sa renegocieze prevederile curente care permit imigrantilor din cele doua foste tari comuniste, membre ale Uniunii Europene (UE), sa traiasca si munceasca in Regatul Unit incepand din ianuarie 2014.

"Vom sustine venirea unor persoane talentate, dar sunt ingrijorat ca migrarea din Romania si Bulgaria, daca nu va fi gestionata cum trebuie, va conduce la o crestere a cazurilor celor care dorm sub cerul liber", ca atunci cand au fost anulate restrictiile impuse la aderare altor tari europene, a adaugat el.

Express scrie ca "29 de milioane de bulgari si romani vor obtine dreptul de a trai si munci fara restrictii in marea Britanie, in 2014, potrivit prevederilor cu privire la libertatea de miscare" in UE, iar oficiali de rang inalt britanici au avertizat ca s-ar putea confrunta cu un "val" de imigranti in Marea Britanie.

Guvernul a fost acuzat ca a renuntat la un raport, pe care l-a comandat, asupra impactului ce ar putea fi produs de imigranti, potrivit publicatiei, care adauga ca, intre timp, medici din Bedfordshire si Hertfordshire au scris Ministerului britanic al Sanatatii, indemnand la adoptarea unor masuri care sa descurajeze "turistii in domeniul sanatatii" sa vina in Marea Britanie pentru a primi ingrijiri prin Serviciul National britanic pentru Sanatte (NHS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri