Carnea de cal descoperita in lasagna, in Marea Britanie, provenea din Romania, anunta producatorul francez Comigel, conform AFP.
Carnea de cal utilizata pentru prepararea lasagna, in Marea Britanie, provenea de la un furnizor roman, a anuntat, vineri seara, presedintele Comigel, informeaza Mediafax.

Comigel a efectuat propria ancheta si a stabilit ca un furnizor roman a trimis carnea, care a fost impachetata in Franta si trimisa in Marea Britanie, a explicat Erick Lehagre, presedintele companiei franceze. Initial, Comigel apreciase ca era vorba de carne din Franta.

Grupul agroalimentar Findus s-a declarat, sambata, "inselat" si a anuntat ca va depune plangere luni, in urma descoperirii carnii de cal in produse care ar fi trebuit sa contina doar carne de vita, relateaza AFP.

"Am fost inselati", a declarat direcorul general al Findus Franta, Matthieu Lambeaux, intr-un comunicat. "Vom depune plangere luni".

Scandalul din Marea Britanie s-a amplificat in urma cu cateva zile, cand compania britanica de congelare Findus a recunoscut ca, de aproximativ sase luni, exista probleme cu pachete de carne care ar fi trebuit sa fi fost de vita si care erau livrate de producatorul francez Comigel.

Producatorul francez Comigel a precizat ca unele dintre pachetele destinate lasagna livrate companiei Findus contineau carne de cal in proportie de 99 - 100 %.

Comigel alimenteaza numeroase lanturi de supermarketuri din Marea Britanie.

Sursa foto: 9AM.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri