Papa Benedict al XVI-lea si-a anuntat demisia incepand cu 28 februarie, din cauza varstei sale inaintate, de 85 de ani, a declarat purtatorul de cuvant al Vaticanului, citat de AFP.
"Papa a anuntat ca va renunta la ministerul sau la ora 20.00 (21.00 ora Romaniei), la 28 februarie. Atunci va incepe perioada «sede vacante» (locul vacant)", a precizat purtatorul de cuvant Federico Lombardi, intr-un anunt fara precedent in istoria Bisericii Catolice, anunta Mediafax.

Papa Benedict al XVI-lea a explicat, luni, ca nu mai are "fortele" necesare pentru a conduce Biserica Catolica din cauza varstei sale, de 85 de ani.

"Dupa ce mi-am analizat constiinta in fata Domnului, in diverse randuri, am ajuns la certitudinea ca fortele mele, din cauza varstei mele avansate, nu mai sunt apte pentru exercitarea intr-un mod adecvat a ministerului petrinian", a declarat Papa in latina, in timpul consistoriului de la Vatican, potrivit traducerii in franceza realizata de Vatican ulterior.

Vaticanul anunta "un nou Papa pentru Pasti"

Purtatorul de cuvant al Vaticanului a anuntat, luni, ca un nou Papa urmeaza sa fie desemnat "pentru Pasti", la 31 martie, dupa demisia lui Benedict al XVI-lea, care va intra in vigoare la 28 februarie, relateaza AFP.

"Ar trebui sa avem un nou Papa pentru Pasti", a declarat in cadrul unei intalniri cu presa parintele Federico Lombardi, adaugand ca un conclav ar urma sa fie organizat in urmatoarele 15-20 de zile dupa demisie.

Benedict al XVI-lea, care are 85 de ani si nu va participa la conclav, urmeaza sa se retraga intr-o manastire din incinta Vaticanului, dupa un sejur initial in resedinta papala de vara din Castel Gandolfo, in apropiere de Roma.

Citeste Discursul prin care Papa Benedict si-a anuntat demisia





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri