Ambasadorul in Finlanda, Catalin Avramescu, a cerut renuntarea la comunicarea pe cifru si, de asemenea, s-a opus trimiterii de catre Guvern a unui atasat pe probleme de munca, a declarat, sambata seara, ministrul de Externe, Titus Corlatean, precizand ca diplomatul va fi chemat pentru explicatii
Raspunzand unei intrebari, Corlatean (foto) a spus, la Antena 3, ca Avramescu este inca ambasador in Finlanda. "Dar nu am semnale neaparat incurajatoare profesional", a adaugat Corlatean, citat de Mediafax.

"In Finlanda avem o capitala importanta, unde avem parti bune, dar avem si dificultati, gen mai avem conationali care mai sunt pe acolo si genereaza niste reactii din partea finlandezilor. Mai e si o atitudine constanta - in ultima vreme nu atat de vizibila - pe chestiunea legata de Schengen. Or, o astfel de capitata trebuie tratata profesionist din punctul de vedere al reprezentarii diplomatice. Si de acolo ne-au venit cel putin cateva chestiuni care m-au uimit profesional", a spus Corlatean.

El a mai spus ca Avramescu a cerut sa renunte la comunicarea pe cifru si s-a opus trimiterii unui atasat pe probleme de munca. "Avem o problema pe care o vom clarifica foarte rapid, pentru ca il voi invita pe domnul ambasador sa vina putin acasa, sa discutam modul in care isi indeplineste mandatul de reprezentare a intereselor Romaniei", a spus Corlatean.

Avramescu, apropiat si sustinator al presedintelui Traian Basescu, a fost sef al Cancelariei Prezidentiale inainte de a deveni ambasador in Finlanda.

Citeste mai mult despre aceasta tema aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri