Peste 200 de invatatori din Vaslui au castigat procesele intentate Ministerului Educatiei Nationale (MEN) si Inspectoratului Scolar pentru neplata orelor de sport facute in anul scolar trecut, instanta obligand scolile sa le achite cadrelor didactice echivalentul unui salariu lunar.
Uniunea Judeteana a Sindicatelor Libere din Invatamant (UJSLI) Vaslui a castigat in instanta 30 de procese intentate in toamna anului trecut Ministerului Educatiei si Inspectoratului Scolar Judetean pentru neplata orelor de sport facute de invatatori in anul scolar 2012-2013. In urma sentintelor date de Tribunalul Vaslui, cele 30 de scoli vasluiene vizate au de achitat cadrelor didactice de ciclu primar echivalentul a 72 de ore efectuate si neplatite pe parcursul unui an scolar, scrie Mediafax.

"Cei peste 200 de invatatori pe care sindicatul i-a reprezentat in instanta au de incasat echivalentul unui salariu lunar, ceea ce inseamna vreo 700 de lei. Practic, este vorba de acele ore de educatie fizica incluse de Ministerul Educatiei si Inspectoratul Scolar in norma didactica a invatatorilor, care insa nu au fost si platite", a declarat presedintele Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere din Invatamant Vaslui, Sorin Tiplea.

Sindicatele vasluiene din invatamant sustin ca vor intenta si alte procese pe aceeasi speta Ministerului Educatiei si ISJ Vaslui, in care reclamanti vor fi invatatorii scolilor din zona municipiilor Barlad si Husi.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri