Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare Cluj si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj au strans, pana duminica, din lacul Tarnita si de pe malul apei, aproximativ o tona de carne congelata si care fusese aruncata, rezultatele probelor de laborator urmand sa fie comunicate marti.
Directorul DSV Cluj, Nicolae Pivariu, a declarat ca din primele informatii reiese ca nu este vorba despre carne alterata, scrie Mediafax.

"Reprezentantii DSV si ai ISU Cluj au strans din lacul Tarnita si de pe mal circa o tona de carne congelata care a fost aruncata. Pungile cu carne nu erau etichetate, astfel ca nu putem sti provenienta si tipul de carne. Au fost recoltate probe de carne pentru laborator, analizele privind determinarea speciei urmand sa fie facute la Bucuresti, iar rezultatele vor fi prezentate marti. Din ce am constatat, carnea e conforma, nu este alterata", a spus Pivariu.

Potrivit acestuia, actiunea de colectare a carnii din lacul Tarnita continua si duminica, iar toata cantitatea urmeaza sa fie dusa la o firma specializata pentru a fi incinerata.

Directorul DSV Cluj a evitat sa spuna daca este vorba despre carne de cal.

De asemenea, au fost prelevate si probe de apa din lacul Tarnita pentru a se verifica în ce masura aceasta ar fi fost infestata, tinand cont ca lacul este cel care alimenteaza cu apa municipiul Cluj-Napoca.

Sute de kilograme de carne congelata au fost descoperite, sambata, aruncate pe malul lacului Tarnita, din judetul Cluj, si în lac, Politia si Directia Sanitar-Veterinara Cluj declensand o ancheta în acest caz
Directorul Directiei Sanitar-Veterinare Cluj, Nicolae Pivariu, a declarat ca pungile cu carne urmeaza sa fie duse duminica în laborator pentru analiza.

"S-au descoperit pe malul lacului Tarnita si în lac pungi cu carne congelata. E vorba de cateva sute de kilograme de carne aruncata. Recuperam cantitata de carne descoperita si vom duce pungi cu probe în laborator, pentru analize", afirma Pivariu.

La operatiunea de scoaterea a pungilor cu carne din lac au participat si echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj, cu barci si scafandri.

De asemenea, Inspectoratul de Politie Judetean Cluj a declansat o ancheta în acest caz pentru identificarea firmei care ar fi aruncat pungile cu carne congelata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri