Poetul Mihai Eminescu a vazut lumina zilei intr-o casa din centrul Botosaniului, lasata acum de izbeliste de autoritatile locale. La parterul acesteia au fost deschise o sala de jocuri de noroc si un magazin de haine second-hand, scrie Adevarul.
Cu tencuiala cazuta, geamuri prin care usor trece vantul si un acoperis subrezit de vreme si de timp. Asa arata locul unde s-a nascut Mihai Eminescu. In ciuda biografiilor care au consacrat Ipotestiul drept loc al nasterii lui Mihai Eminescu, istoricii care au studiat trecutul Botosaniului au stabilit cu certitudine ca "poetul nepereche" a fost adus pe lume intr-o casa din Centrul Vechi al orasului.

Pana nu de mult, botosanenii intrau in casa lui Mihai Eminescu fara sa stie, doar pentru a-si cumpara haine sau incaltaminte la mana a doua. La parterul cladirii existau doua spatii comerciale, care intre timp au fost inchise de criza, si o sala de jocuri mecanice.

In "tineretile" ei, era o casa frumoasa, somptuoasa, aflata chiar in mijlocul targului, langa Biserica Uspenia, locul unde a fost botezat poetul. "Luceafarul poeziei romanesti" a trait acolo intre anii 1850-1853. Ulterior, parintii l-au dus la Ipotesti, unde a petrecut cea mai mare parte a copilariei.

Citeste mai mult despre aceasta tema pe Adevarul.

Sursa foto: Adevarul

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri