Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) a depus joi, la Parlament, o motiune de cenzura impotriva Guvernului condus de catre Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), relateaza PRO TV Chisinau, preluat de Mediafax.
Liderul PCRM, fostul presedinte Vladimir Voronin, a cerut astazi (joi) ca motiunea de cenzura sa fie examinata cel tarziu marti. Anterior, Mihail Godea, liderul Partidului Actiunea Democratica (PAD), a inregistrat la Parlament o motiune de cenzura impotriva Guvernului.

In cadrul emisiunii In PROfunzime, Marian Lupu, presedintele Parlamentului si liderul Partidului Democrat (PD), a declarat ca formatiunea sa este pregatita sa depuna propria motiune sau sa sustina un proiect care va veni de la oricare alt partid.

Partidul Liberal (PL) nu va vota in favoarea motiunii de cenzura si mizeaza pe reluarea dialogului. Unul dintre liderii PL, Ion Hadarca, a specificat ca partidul sau "nu va sustine motiunea si pledeaza pentru reluarea dialogului".

Pe de alta parte, deputatul liberal-democrat Valeriu Strelet a precizat ca "motiunea a fost scrisa in graba, iar mesajul transmis este incoerent".

Motiunea de cenzura exprima retragerea increderii acordate Guvernului la investitura si poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul deputatilor. Ea se supune dezbaterii in prima zi de sedinta plenara a saptamanii urmatoare datei depunerii si se adopta cu votul majoritatii deputatilor.

Potrivit regulamentului Parlamentului, in cazul in care motiunea de cenzura asupra activitatii Guvernului va fi respinsa, deputatii care au semnat-o nu pot initia, in cadrul aceleiasi sesiuni, o noua motiune pe acelasi motiv. In cazul adoptarii, in termen de cel mult trei zile, premierul va prezenta presedintelui tarii demisia Guvernului. Motiunile de cenzura asupra activitatii Guvernului adoptate de Parlament se publica in Monitorul Oficial al Republicii Moldova, Partea I.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri