Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, sambata seara, la Suceava, ca exista riscul unei rupturi a partidului, daca la Conventia Nationala din 23 martie competitia nu va fi corecta sau daca invingatorul promite excluderi din partid
Preda a spus la o intalnire cu membri ai PDL Suceava cu ocazia prezentarii motiunii "Reformistii" de catre Monica Macovei ca in toate organizatiile democrat-liberale prin care a trecut exista teama de ruptura a PDL, scrie Mediafax.

"Sigur ca o ruptura ar fi dramatica, ar fi dramatica pentru ca noi, in decembrie, am primit mandatul de a face opozitie. Exista si o responsabilitate a guvernarii, am avut-o, am platit-o, dar exista si o responsabilitate a opozitiei. Noi am primit o astfel de responsabilitate. Trebuie sa facem opozitie. Daca partidul se rupe, acest grup parlamentar, care si asa e firav, se va sparge la randul lui. Nu ne dorim acest lucru", a spus Preda.

El a subliniat ca grupul ce sustine motiunea "Reformistii" nu considera ca partidul trebuie sa se rupa, dar a mentionat ca teama insa exista si cei care sunt astazi la conducerea partidului, cei care au astazi responsabilitatea organizarii Conventiei, trebuie sa ia in calcul acest pericol.
"Pentru ca exista niste conditii care pot conduce la ruptura si daca nu ne confruntam cu ele, si ne facem iarasi ca ploua si nu vedem care sunt aceste conditii, vom da, din nou, peste dificultati mai mari. Iar ruptura se va produce, in primul rand, daca nu va fi corecta competitia. Nu suntem nici unul dintre noi copii. Daca va exista suspiciunea ca intrecerea din 23 martie nu a fost corecta, ruptura e inevitabila", a spus europarlamentarul.

Cristian Preda a mai aratat ca cei care au responsabilitatea de a organiza Conventia Nationala, de a gestiona trimiterea delegatilor, trebuie sa organizeze in conditii statutare trimiterea delegatilor si nu "cu tot felul de mismasuri facute din nou pe bani".

"Cei care au responsabilitate trebuie sa se gandeasca de doua ori. Ruptura e inevitabila daca, in 23 martie, vom avea sentimentul, unii dintre noi, ca intram intr-o competitie care este aranjata", a aratat Preda.

El a mai spus ca ruptura in partid risca sa fie daca invingatorul promite excluderi.

"Nu am primit deloc bine amenintarile cu excluderea care au venit in timpul acestei competitii. Ce competitie e aceea in care, intrucat esti sef in acest moment, ii ameninti cu excluderea pe concurentii tai. Asta e competitie decenta sau competitie de maidan?", s-a intrebat Cristian Preda.

Sursa foto: cristianpreda.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri