Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Animalelor (ANSVSA) va avea o alta conducere, a anuntat premierul Victor Ponta. Institutia este condusa in prezent de Mihai Turcanu, sprijinit de PNL.
"Urmaresc cu foate mare preocupare- si ministrul Agriculturii, de asemenea - toate semnalele pe care le primim referitoare la siguranta alimentara, la procedurile sanitar-veterinare. Cred ca este un domeniul extrem de important si sensibil. Pe de-o parte, in ultima luna si jumatate, ANSVSA, declansand controale, a calcat pe un musuroi extrem de mare de interese si de nereguli, si e bine ca se constata si se iau masuri si voi sustine in totalitate cele mai radicale masuri impotriva celor care nu respecta standardele. Pe de alta parte, riscam sa cadem intr-o panica nationala si europeana si sa constatam ca nimic nu mai putem sa mai consumam. E vorba de mesajul dat catre populatie si interesul nostru economic legat de producatori. Au scapat anul trecut de seceta, iar anul acesta este panica descoperirilor. Din acest motiv, am avut o discutie cu ministrul Agriculturii, cu presedintele ANSVSA, si vom lua astazi masuri de reorganizare a conducerii ANSVSA", a spus Ponta, in sedinta de Guvern, citat de Mediafax.

El a apreciat ca prin aceste masuri va fi asigurata o comunicare mai buna si eficienta, precum si proceduri mai clare.

"O sa avem o alta conducere la ANSVSA", a adaugat Ponta, aratand ca este important sa se arate ca exista un sistem care functioneaza perfect.

Reprezentanti ai agcicultorilor si industriei alimentare l-au criticat pe seful ANSVSA pentru "lipsa de profesionalism", dupa scandalul laptelui infestat.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, marti, ca nu poate aprecia competenta pentru functia de sef al ANSVSA a lui Mihai Turcanu, insa a admis ca in cazul acestuia a fost o problema de comunicare, important fiind sa fie date asigurarile necesare pentru consumatori in scandalul laptelui

El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti daca are in vedere demiterea sefului ANSVSA.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca nu este multumit de prestatia presedintelui ANSVSA, el aratand ca nu poate lua masuri in mod direct, dar ca a discutat deja cu ministrul Agriculturii pentru a verifica ce a mers bine si ce nu in functionarea institutiei.

El a precizat ca asteapta informarea in acest sens.

ANSVSA a anuntat, luni, ca probele de lapte de la trei ferme si doua unitati de prelucrare prezinta suspiciunea depasirii limitelor admise pentru aflatoxina, in urma efectuarii analizelor in cadrul laboratoarelor din reteaua sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri