Ministrul Eugen Nicolaescu a declarat, sambata, ca prin procesul de reorganizare din Sanatate vor fi reduse trei-patru mii de posturi "din birocratie", insa, in urma unei evaluari pe competente, ocupantii acestora vor fi redistribuiti astfel incat numarul celor fara loc de munca sa fie cat mai mic.
Potrivit lui Nicolaescu (foto), o parte a personalului ar urma sa fie incadrat, astfel, in structurile nou infiintate din subordinea ministerului, la consiliile judetene, in spitale sau in cabinete, scrie Mediafax.

Ministrul a spus ca nu poate fi precizat, in acest moment, numarul celor care vor ramane fara loc de munca, insa se va incerca, potrivit competentelor fiecaruia, ca acesta sa fie cat mai mic.

Cei disponibilizati vor beneficia, potrivit lui Nicolaescu, de toate drepturile legale, cum ar fi platile compensatorii.

Precizarile lui Eugen Nicolaescu vin dupa ce MS a lansat un dezbatere publica, vineri, un proiect de HG de reorganizare a ministerului potrivit caruia directiile de sanatate publica judetene se reorganizeaza in opt autoritati regionale, avand in subordine 34 de oficii judetene de sanatate publica, iar serviciile judetene de ambulanta, in opt servicii regionale, cu 33 de statii regionale.

Prin acelasi proiect de HG se urmareste si micsorarea numarului maxim de posturi din aparatul propriu al ministerului. "Numarul maxim de posturi este de 255, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului. In numarul maxim de posturi (...) sunt incluse si posturile aferente cabinetelor secretarilor de stat", prevede proiectul, numarul maxim de posturi fiind, in prezent, de 290, dupa cum se precizeaza in nota de fundamentare.

Potrivit lui Nicolaescu, saptamana viitoare va fi propus si un proiect de reorganizare a caselor de asigurari de sanatate judetene.

In casele de asigurari de sanatate si in directiile de sanatate publica judetene lucreaza in prezent aproximativ 8.000 de persoane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri